SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Egyre magasabb a környezetbarát befektetés hozampotenciá - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Egyre magasabb a környezetbarát befektetés hozampotenciálja
Egy komplett szektor tör előre ugyanis megnövekedett az emberiség igénye (lassan szüksége) a környezetbarát technológiákra. Ezek a vállalatok túlértékeltté is válhatnak, sokszor akkora az érdeklődés. Az már látszik, hogy vezető világcégek fognak össze, hogy serkentsék a szektort.
Megjelent: 2015. 11. 17. kedd 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Faluvégi Balázsblue morphoökotripklímaenergiabefektetászöld energiaesg

Minden egyes finanszírozási döntésnek - nem csak akkor, ha befektetünk egy részvénybe vagy egy kötvénybe, hanem akár amikor egy banki vezetőség dönt valamiről -, annak valamilyen környezet- és társadalmi hatása is van, attól függően, hogy milyen céget vagy milyen projektet finanszírozunk vele. Hogy ha pl. van egy olyan döntés, hogy szeretnénk energia részvényekbe fektetni, akkor dönthetünk úgy, hogy pl. a British Petrol részvényeit vásároljuk meg. Ez esetben akár olyan katasztrófák is megtörténhetnek, mint ami a Mexikói-Öböl béli olajkatasztrófa volt. Vagy dönthetek úgy, hogy valamilyen megújuló részvénybe fektetjük a pénzünket. Ilyen pl. a dán központú Vestas, amely szélerőművek és szélturbinák gyártásával foglalkozik, ebben az esetben ilyen katasztrófának az esélye a nulla, a környezeti terhelés pedig nagyságrendekkel alacsonyabb, miközben megújuló energia keletkezik az által, hogy a pénzünk is, amit befektetünk, ebbe a vállalkozása kerül bele. Akár úgy, hogy a másodpiacon veszem meg a részvényt, akár úgy, hogy ha éppen van egy új IPO (részvénykibocsájtás) és akkor már közvetlenül az adott céget finanszírozom vele - mondja Faluvégi Balázs, a Blue Morpho Investments befektetési vezetője, aki azt is elmondja riportunkban, hogy egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy a "zöld" szektor kisebb hozampotenciállal kecsegtet, mint a hagyományos, fosszilis energiát feldolgozó energiaszektor. Sőt.

 

Ha bővebben is érdekel a téma, ajánljuk figyelmedbe az "SRI alapú befektetések hozama más hasonló eszközökkel rendelkező portfóliókkal szemben" című historikus tanulmányt, amelyet EZEN a linken érsz el. Szintén a témában releváns anyag a Részvénypiaci ágazatok Környezetvédelmi és Társadalmi jellemző értékelése, melyet EZEN a linken lehet megtekinteni.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS