SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Gyorsabban lehet most több pénzért eladni a lakást - ím - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Gyorsabban lehet most több pénzért eladni a lakást - íme a trendek
Az ingatlanpiacon már 2015 során megkezdődött egy jelentős élénkülés, ami idén folytatódik. Ezt mutatja, hogy rövidebb lett az értékesítési idő, miközben nőtt a négyzetméter ár. A megkérdezett szakértő szerint a korábban elhalasztott adásvételek is most mind megjelentek a piacon.
Megjelent: 2016. 04. 06. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
balogh lászlóingatlan.comingatlanpiacadásvételtrendlakásárújépítésűhasznált lakásbudapest

Országszerte hamarabb találnak gazdára a panellakások, mint a téglaépítésű társaik. A panelek eladásához átlagosan 63 nap kell, a téglaépítésű lakásoknál azonban 82 napos az átlagos eladási idő, ami mindkét kategóriában 10 nappal rövidebb az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest - derül ki az ingatlan.com magánszemélyek ingatlanhirdetéseit vizsgáló elemzéséből. A panellakások átlagos négyzetméterára 31 százalékkal 243 ezer forintra, a téglaépítésűeké pedig 26 százalékkal 349 ezer forintra emelkedett egy év alatt.

 


A fővárosban és vidéken is akár több mint 30 százalékkal drágábban kínálják a kis alapterületű, 20-30 négyzetméteres lakásokat a nagyobb társaiknál. Az eladásra meghirdetett 21 négyzetméteres fővárosi garzonok átlagos négyzetméterára például 618 ezer forint. A tavalyi év óta élénkülő magyarországi lakáspiacon a hirdetések alapján az 50-70 négyzetméteres lakásokból a legjelentősebb a kínálat és a kereslet is erős irántuk, ennek ellenére nem ebben a méretkategóriában a legmagasabbak a négyzetméterárak.

 

Az ingatlan.com friss összesítése szerint mind a fővárosban, mind a tízezer főnél nagyobb népességű vidéki városokban meghirdetett kis alapterületű - 20-30 négyzetméteres - lakások négyzetméterárai a legdrágábbak. A fővárosban ezeket a lakásokat az idén átlagosan 368-618 ezer forintért, vidéken pedig 171-349 ezer forintért hirdetik, miközben a nagyobb lakásoknál a fővárosban 338-466 ezer forint között mozognak az átlagos négyzetméterárak, a vidéki városokban pedig 173 ezer forinttól 261 ezer forintig terjed a skála.

 

Balogh László azt mondta, hogy a kis alapterületű lakások esetében – elsősorban Budapesten – árfelhajtó tényezőt jelent a befektetők által generált kereslet. “A lakások méretéhez képest Budapesten a 21 négyzetméteres garzonlakásokat lehet a legdrágábban kiadni átlagosan 89 ezer forintért, a vidéki városokban pedig a 32 négyzetmétereseket havonta átlagosan 78 ezer forintért. A jobban kiadható, alsó méretkategóriába tartozó lakásokért pedig a befektetők pedig könnyebben fizetik ki a magasabb árat.” - mondta a Balogh László.

 

Legkedvezőbb négyzetméterára az átlagos méretű lakásoknak van

Jól látható az árkülönbség a vidék és a főváros között
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS