SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
20 éves lett a legnagyobb méretű magyar befektetési alap - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

20 éves lett a legnagyobb méretű magyar befektetési alap
20 éves track record - ezzel büszkélkedhet az Optima, az OTP Alapkezelő matuzsálemi korú befektetési terméke. Voltak nehezebb és szebb időszakok is, az alap pedig az aktív kezelés és az ügyfelek rugalmassága miatt ezeket rendre reagálta. Az átlagos évi reálhozam 3,61% volt.
Megjelent: 2016. 05. 03. kedd 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
szalma csabaotp alapkezelőbefektetési alapkötvényalapoptimahozamévforduló

20 éve indult az egyetlen tőkegarantált kötvényalap, amely Magyarország jelenlegi és valaha volt legnagyobb befektetési alapja. Az OTP Optima legmagasabb ügyfélszáma 180 ezer fő körül volt, de most is körülbelül 100 ezer főből áll az ügyfélszám. Az alap vagyonnövekedése 1996. április 16-án masszív tőkegyűjtéssel indult, 2002-ben, 2007-ben nagyobb visszaesések voltak. 2005-ben volt a legmagasabb a kezelt vagyon, ekkor 518,67 milliárd forintot fektettek ide az ügyfelek. 2012 óta, ahogy a kötvényhozamok stabilabbá váltak, ismét nagyra nőtt a kezelt vagyon, így most mintegy 350 milliárd forint ez az összeg. A befektetők kétharmada aktív korú, egyharmada körülbelül nyugdíjas megtakarító, többségük női ügyfél (58%). A 20 év alatt az Optima árfolyama 6,25-szörösére nőtt, miközben fogyasztói árindex azonos időszak alatt (havi láncolással) 3,2-szorosára nőtt – ezen is látszik, hogy megéri nem a párnacihába varrni a pénzt – mondta el Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing & értékesítési igazgatója.  A reálhozam indulástól 3,61% volt – ezt úgy kell értelmezni, hogy az alap éves átlagos hozama 9,61% volt évi 6 százalékos fogyasztói árindex növekedés (infláció) mellett.

 

Az alapkezelő most egy új kihívással néz szembe, amit korábban nem tapasztaltak: ezek a féléves és éves lakossági állampapírok, amelyek hozama magasabb, mint a kockázatkerülő kötvényalapokkal elérhető hozamok. Természetesen az állampapírok likviditása sokkal rugalmatlanabb, mint a befektetési alapoké, ugyanakkor az OTP szakemberei ezt a fajta kötvényalapot is kifejezetten azon ügyfeleknek ajánlják, akik biztonsággal, hosszú távon tudnak számolni a befektetéseikkel, az Optima is jellemzően hosszabb távon tudja a hozamokat megterelni. Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója a cég sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 350 milliárdos állomány körülbelül fele állampapírokban áll. Emellett kevesebb, mint 40%-nyi részarányt tartanak bankbetétekben, 12,2% kötvényekben, mintegy 1,13% jelzálogkötvényekben, és egyéb eszközökben 1,4% rész áll. Ezzel az alap maximális biztonságra törekszik. Az alap devizakitettsége is alacsony, összesen mintegy 9,5%. Ez azért is fontos, mert az Optima befektetőinek többsége nagyon kockázatkerülő.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS