SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Egy év alatt 28 százalékkal nőttek a használt lakás á - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Egy év alatt 28 százalékkal nőttek a használt lakás árak
Ugyanakkor ez a dinamika az utolsó negyedévben már nem jellemző, a drágulás 5,5% volt az országos átlagot tekintve. A kínálat bővül, csak Budapesten 15 százalékkal nőtt az eladásra kínált ingatlanok halmaza, és ez hígítja az árakat. És persze alkudozni is jobban tudnak a vevők.
Megjelent: 2016. 07. 14. csütörtök 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
ingatlaningatlanpiaclakásháznégyzetméterbudapestveszprém

A használt lakások négyzetméterára június végére átlépte a 300 ezer forintos küszöböt, 305 ezer forint volt az országos átlag - írja az ingatlan.com. Ez 28 százalékos növekedés jelent a múlt év június végéhez képest. Ugyanakkor negyedéves összevetésben csak 5,5 százalékos emelkedést jelent.

 

Budapesten az átlagos négyzetméterár 26 százalékkal 418 ezer forintra nőtt egy év alatt, az első negyedévhez képest pedig 3,2 százalékos volt a drágulás. Az elemzés szerint a korábbinál sokkal visszafogottabb volt a második negyedévben a drágulás. A mérsékelt második negyedéves áremelkedés részben a kínálat növekedésével magyarázható, az első negyedévhez képest ugyanis 15 százalékkal nőtt az eladásra kínált fővárosi használt lakások száma. A vevők számára ez nagyobb választékot és némi alkupozíciót is jelent.

 

A fővárosinál nagyobb mértékű drágulás egyedül Veszprém megyében történt, ott 34 százalékkal, 200 ezer forintra nőtt a használt lakások átlagos négyzetméterára. Ez azért lehetett, mert Veszprém megyében csak a tavalyi év második felében indult meg a jelentős áremelkedés. A gazdaságilag erős megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében 7 százalékkal 291 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár egy év alatt, Fejér megyében 19 százalékos áremelkedés ment végbe, így idén június végén 224 ezer forint volt az átlagára. Az ingatlan.com adatai szerint egyetlen megye van, ahol nem nőttek az árak: Baranyában idén június végén 164 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, ugyanannyi, mint egy évvel korábban.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS