SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A CSOK enyhülése tovább pörgetheti a lakáspiacot - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A CSOK enyhülése tovább pörgetheti a lakáspiacot
Enyhültek a CSOK feltételei, amely egy életszerűbb szabályozást jelent, így bővülhet az azt igénybe vevők köre. Ezzel elsősorban a háromgyerekesek járnak jól, hiszen ott akár 10 millió forint is lehet a támogatás mértéke - mondta el Halaska Gábor, a Figyelő rovatszerkesztője.
Megjelent: 2016. 09. 28. szerda 12:28

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
halaska gáborfigyelőlakáspiaccsokingatlanpiaclakáshelyzet

A CSOK feltételei nagyon fontos területen enyhültek, ez leginkább az újépítésű lakásokat érinti. Az eddigi szabályozás szerint, új lakás vásárlása esetén, csak akkor igényelhették meg a CSOK-ot, amikor már megvolt az új igatlan használatbavételi engedélye, ami lényegében egy felépült lakást jelent. Ez életszerűtlen megoldás volt, hiszen az új lakások már a tervezési fázisában elkelnek, és csak egy-másfél év múlva készülnek el. A legfontosabb szabályváltozás, ami nem rég lépett életbe, hogy a társasházak esetében már a kivitelezés megindulásakor megigényelhető a CSOK. Ez azt eredményezi, hogy az utolsó egy-két vételárrészletet már ebből a CSOK támogatásból ki lehet fizetni, és nem szükséges az, hogy a bankok azt az időszakot meghitelezzék. Ez a háromgyerekesenek lehet nagyon fontos, hiszen a CSOK támogatás az ő esetükben akár 10 millió forint is lehet.

 

Az is tény, hogy Budapesten az új lakásárak nagyon elszálltak, ami azt jelenti, hogy ebből a 10 millió forintból egy nagyobb szobát lehet venni egy jobb pesti kerületben, ahol félmillió forintos lakásárak vannak. Egy kétszobás lakást kb. 30 millió forint körül van. A CSOK így azoknak jelent igazán nagy könnyebbséget, akik amúgy is költöznének, akiknek megvan a hajlandóságuk a költözésre.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS