SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A sokat kritizált Jeremie program után új, állami tőkea - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A sokat kritizált Jeremie program után új, állami tőkealapot indítanak
Az új 50 milliárdos állami tőkealap őszre állhat össze. Ez alkalmas lehet arra, hogy pazarlás nélkül, a céloknak megfelelően támogassa a korai fázisú cégeket, ellentétben a sokat kritizált és rejtélyesen működtetett Jeremie alappal, bár az új rendszer is vet föl kérdéseket.
Megjelent: 2016. 10. 04. kedd 15:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
halaska gáborfigyelőjeremiepénzalapokkockázatitőkekockázatikockázati befektető

A JEREMIE az Európai Bizottság által az Európai Beruházási Alappal (EBA) közösen létrehozott kezdeményezés. Olyan pénzügyi tervezési eszközök felhasználását ösztönzi, amelyek javítják a kkv-k finanszírozási forrásokhoz való hozzáférését a strukturális alapok tevékenységein keresztül. Ezek több, mint hat éve a piacon vannak és főleg inovatív cégeket támogatnak és eddig 127 milliárd forint kihelyezésére kapott lehetőséget. Az elmúlt hetekben kirobbant botrány szerint nem lehet tudni, mi történt ezzel az összeggel, ugyanis nem nyilvánoksak ezek a befektetési döntések. A Figyelő hetilap egyik munkatársa, Bucsky Péter utánajárt az összes alap összes befektetésének. 249 céget vizsgált meg, amibe Jeremie tőke ment. Ezekből ugyan nem lehet túl messzemenő következtetést levonni, hiszen vannak olyan cégek, ahova 2014-2015-ben tettek tőket, így korai lenne ítéletet mondani róluk és teljesítményükről a 2015 évvégi adataik alapján.

 

Az mindenesetre látszik, hogy sok esetben ingatlanba fektették az alap pénzeit, ami tilos a szabályzat szerint. Volt jó néhány olyan eset is, amikor amint bekerült az alapba a pénz, úgy egyből ki is került, vagy egy ismert ember cégcsoportját finanszírozta ez az uniós pénz, ismerősi cégekhez ment el a támogatásra szánt összeg. A Jeremie 1 és 2 program komoly kritikát kapott kormányzati, szintről is, azaz azoktól, akik kiosztották a pénzeket, bár ez a jelentés nem nyilvános. 

 

Ezek után egy teljesen új Jeremie kör kezdődik, amit az előző kör sikertelenségei és kritikái miatt új névvel illetnek majd. Két nagy részletben indítják majd az állami tőkealapot: a Magyar Fejlesztési Bank és az Innovációs Hivatal közreműködéséből 50 milliárd forintos alap áll össze az ősszel. Ez elsősorban a kis és korai fázisú cégeket támogatja, ez kb. 500 cégnek tud majd anyagi segítséget nyújtani a következő 6-8 évben, mondta el Halaska Gábor. Véleménye szerint nem biztos, hogy valóban lesz ennyi ígéretes cég, de mindenesetre jó kezdeményezésnek tartja, hiszen így tőbb cég juthat kisebb, de elégséges támogatáshoz, szemben az eddigi programmal, ahol nagyon nagyösszegű pénzek kerültek kiutalásra, ami a pazarlást erősíthette.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS