SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Rövid távon maradhat a dollár erősödés, 2017-ben viszo - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Rövid távon maradhat a dollár erősödés, 2017-ben viszont jöhet a gyengülés
Nem csak Donald Trump győzelme okozott meglepetést, de a dollár árfolyama sem a várakozások szerint alakult: Trump győzelme ráerősített arra a trendre, amely az elmúlt pár évben jellemző volt, jelesül a dollár erősödésére. Kovács Karád, vezető elemző átfogó analízise a dollárról.
Megjelent: 2016. 12. 05. hétfő 14:15

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Karádportfolio tradedollártrumpyellenfedkötvényrészvény

A várakozásokkal ellentétben Donald Trump győzelme befűtött a dollárnak, és ráerősített arra a trendre, amely az elmúlt két-három évben jellemző volt: a dollár erősödésére. Ezt elősegítette az is, hogy Amerika előrébb jár a kamatemelésben, várhatóan decemberben a FED újabb emelést fog végrehajtani. A nagyobb kérdés, hogy a 2017-es évre milyen projekciót ad a Yellen vezette jegybank.

Az elmúlt hetekben látható dollár erősödés erősen halad a végcélja felé, azaz az utolsó fázisaiban lehet, véli Kovács Karád, a Portfolio Trade vezető elemzője. Érdemes számolnunk viszont azokkal a tényezőkkel is, amelyek fűtik az erősödést, így például az állampapírok piacán is hatalmas alkalmazkodást figyelhetünk meg nyár óta, a kötvények piacán is egy több éves lufi kezd kipukkadni, és a nagyon alacsony kamatok korának is leáldozóban van. Ezek a folyamatok mind a dollár felé hajtják a befektetőket.

A kamatemelés után viszont, ahogy tavaly is történt, dollár gyengülés következhet, amelynek következtében az árupiacon is magasabb árakkal lehet majd számolni, amelyen keresztül az inflációs folyamatok is beindulhatnak. Ezek alapján joggal számolhatunk azzal, hogy 2017 a változások éve lesz.

Július óta 70%-kal emelkedtek a amerikai tízéves állampapír hozamai

A havi bontású dollár index azt mutatja, hogy van még tér a dollárerősdöésre, de 2017-ben már gyengülésre lehet számítani

A dollár japán yen devizapárosnál is hatalmas emelkedés figyelhető meg
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS