Extra funkciókért lépj be!

Óriási rali volt idén a lakáspiacon, de ez a trend Q3-ra megtorpant
Komoly árnövekedés ment végbe hazánk lakáspiacán a 2016-ban, de ez a trend elkezdett stagnálni a harmadik negyedévben. Vidéken bizonyos területeken visszaesés is tapasztalható, a fővárosban evvel szemben még van növekedés, de ennek üteme folyamatosan lassul.
Megjelent: 2016. 12. 08. csütörtök 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
ditróy gergelyotthontérképingatlanlakáspiacbudapestvidék

Országosan látványos a csökkenés

 

2016 harmadik negyedévében csökkent a kínálati ár a teljes (használt és új építésű) lakáspiacon, országos tekintetben - derül ki a negyedévenként több mint százezer eladó hazai lakóingatlan friss eladási árát összevető kutatásból. A „csok láz” hónapjaiban, vagyis az év elején az azt megelőző negyedévhez képest 16 százalékkal voltak magasabban az árak, majd a növekedés üteme jelentősen
lassult. A harmadik negyedév már megtorpanást hozott, olyannyira, hogy az előző időszakhoz képest csökkenés mutatkozott. Az év eleji növekedést a kedvező vásárlási feltételek (támogatási rendszer tisztulása, a hitelezés élénkülése), a csok, illetve a munkaerőhiány okozta kivitelezői költségnövekedés magyarázta, a minimális csökkenést pedig a vevői és eladói oldalról észlelhető
kivárás, illetve a hirtelen egekbe szökött árak gyors megnyugvása indokolhatja. A vevők várnak, hogy lejjebb menjenek az árak, az eladók egy jelentős része pedig még kivár az értékesítéssel, és nem akar engedni a magasabb árszintekből.

 

Budapest még kitart

 

Ugyan országos viszonylatban érvényes ez a trend, Budapestet vizsgálva azonban nem helytálló. A fővárosban továbbra is árnövekedés tapasztalható, habár tény hogy ennek üteme folyamatosan lassul. A harmadik negyedévben jelentősen, negyedére esett vissza az árnövekedés az első negyedévhez képes.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS