SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jelentős állomány forog az MNB-nél negatív kamaton - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jelentős állomány forog az MNB-nél negatív kamaton
Az MNB néhány év alatt történelmi mélységbe, 0,9%-ra vágta a jegybanki alapkamatot. Innen már nem a közvetlen vágásokkal, hanem nem szokványos eszközök bevetésével igyekszik a bankrendszert arra ösztönözni, hogy forrásaikat a parkoltatás helyett a reálgazdaság felé irányítsák.
Megjelent: 2017. 01. 25. szerda 15:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Csendes Balázsfhb bankjegybankbuboralapkamatkötvényállamkötvénymakrogazdaság

Talán kicsit kevésbé ismert, hogy Magyarországon is eléggé jelentős állomány forog most az MNB-nél negatív kamaton. 800 milliárdos állományt is láttunk ebben az instrumentumban. Az oka, hogy az alapkamat csökkentése amikor megállt, akkor nem konvencionális eszközökkel folytatta a lazítást a jegybank. Ennek megfelelően volt aszimmetrikus sáveltolás az overnight rendelkezésre állásban, a 3 hónapos eszköz korlátozása, illetve december 1-től a kötelező tartalékrátát csökkentette 1%-ra a jegybank. Ennek hatására a BUBOR is jelentősen el tudott válni az alapkamattól, ez volt az MNB egyik célja. Ez azért is "jó", mert a lakossági jelzáloghitelek egy része is ehhez árazódik. De hasonlóan jelentős hatása volt a kötvénypiacon is, pl. a Diszkont Kincstárjegyben láttunk negatív jegyzéseket is (a benchmark nem tudott negatív lenni, de ott is 0,1% alatti volt a 3 hónapos benchmark aukció szintje).
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS