SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Alulértékelt részvények a Concorde Részvény Alap strat - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Alulértékelt részvények a Concorde Részvény Alap stratégiája mögött
Már 15 éves a Concorde Részvény Alap. Ezen időszak alatt megélt több jó és rossz piaci időszakot is, aki végigülte ezt a viharos 15 évet, az 13,67% éves hozammal gazdagodott. Az alap vezető portfóliókezelőjét kérdeztük, hogy milyen stratégiát követtek eddig a másfél évtizedben.
Megjelent: 2017. 02. 07. kedd 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
cser tamásconcorde alapkezelőrészvény alapbefektetésalulértékeltrészvénystratégiafélreárazásportfólió

Aki végigülte ezt a viharos 15 évet, az 13,67% éves hozammal gazdagodott, azaz összességében – ahogy a fenti árfolyamgrafikonon látszik – nagyjából hét és fél szeresére növelte a kezdeti vagyonát. A BAMOSZ adatai alapján semelyik másik, hosszabb múlttal rendelkező (2008-as nagy válság előtt indított) Magyarországon kezelt részvényalap nem tud két számjegyű hozamot felmutatni indulása óta - írja a cég a 2016 végén kiadott közleményében.

 

A Concorde Alapkezelő meglátása szerint a tőkepiacokon sokszor abból fakadóan alakulnak ki félreárazások, hogy a szereplők bizonyos régióba/eszközosztályba be vannak szorítva, ha pedig az adott eszköz túl népszerűvé válik és sok tőke folyik be, a portfóliókezelő keze meg van kötve. A Concorde Részvény Alap kezelése során minél szabadabban próbálják keresni a lehetőségeket. Például a 2008-as válságban rendkívül vonzóvá váltak az OTP és MOL átváltható kötvényei. Kockázat–hozam szempontjából vonzóbbá, mint a mögöttes részvények. Így az Alapban a kockázatos eszközök egy részét ezen kötvények tették ki részvények helyett pár évig.

 

A befektetés földrajzi értelemben vett szabadsága azonban véleményük szerint egy szint felett hátrány is tud lenni. Mint írják, ha például Dél-Amerikában próbálnának befektetési sztorikat keresni, jóval kisebb esélyük lenne jól teljesíteni. Túl messze vagyunk attól a piactól térben, időzónában, kultúrában. Nehezen tudnának bármikor kedvük szerint meglátogatni egy társaság menedzsmentjét, ha szükségesnek éreznék, kevésbé ismernék az egyes szereplőket a befektetési piacon és még sorolhatnák. Sok igazság van abban a mondásban, hogy a lakhelyünktől távolodva folyamatosan csökken a felülteljesítési potenciálunk. Különösen a fejlődő országokban, ahol a helyi viszonyok sokkal fontosabbak, mint az adott iparág üzleti adottságai.

 

A Concorde Részvény Alap kezelése során ennek megfelelően kezdetben a magyar piacról válogattak az alulértékelt eszközök közül, majd mintegy tíz ével ezelőtt – látva a fogyatkozó hazai lehetőségeket – a fókuszukat a közép-európai részvénypiacokra helyezték át. Ezen országok nagyon hasonlóak hazánkhoz, könnyen elérhetők, gazdasági fejlettségük, kultúrájuk, EU-tagságuk miatt számunkra jobban érthetők, mint Dél-Amerika, vagy akár Oroszország.

 

Az elmúlt évek európai gazdasági problémái viszonylag alacsony árazást okoztak az öreg kontinens részvénypiacán, amiben egyre több lehetőséget látnak. Úgy ítélik meg, még ezen része is a világnak abba a kategóriába tartozik, ami nincs tőlünk túl messze és ezért van itt keresni valójuk befektetőként. Így a nyugat-európai részvények is megjelentek az Alap portfóliójában, bár jóval kisebb arányban, mint a régiónkbeli vállalatok.

 

A jövőben mindig máshol alakulnak majd lehetőségek, amiből véleményük szerint meg fognak próbálni hozamot kovácsolni az ügyfeleik számára, szabadon. De az Alap eszközeinek többsége általában Közép-Európából fog kikerülni. Hátrány ez? Talán az lehet, ha a régiónk lesz az egyik legdrágább részvénypiac a világon. Akkor át kell gondolniuk, hogy milyen mértékben teszik félre a földrajzi közelségünkből származó előnyt. De ma egyelőre az a helyzet, hogy a régiónk részvénypiaca a világ alacsony árazású piacai közé tartozik - írja az Alapkezelő a közleményében.

15 év alatt 13,67% éves hozam

Az Alap évesített hozama veri a régiós indexeket is
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS