SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
10-15 ezer új lakásberuházással számolhatunk 2017-ben - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

10-15 ezer új lakásberuházással számolhatunk 2017-ben
Ellentmondásos év lesz az ingatlanpiacon Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője szerint, de az biztos, hogy legalább 10-15 ezer új lakás fog megépülni, ami javítani fogja a lakásállományt. Az albérletárakban pedig kisebb csökkenés következhet be a szakember szerint.
Megjelent: 2017. 03. 22. szerda 12:54

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
mester nándorotthontérképlakáspiacberuházásingatlanalbérlet

Országos kép

A kínálati átlagárak Magyarországon 95 ezer és 477 ezer forint között mozognak. A legdrágább Budapest, itt ugyanis 477 ezer forintot kell fizetni egy lakásért négyzetméterenként. A sorban a fővárost Győr-Moson- Sopron megye követi (282 ezer Ft/négyzetméter), megelőzve a Balaton miatt erőre kapó Veszprém megyét (262 ezer Ft/négyzetméter), Pest megyét (243 ezer Ft/négyzetméter) és Hajdú-Bihar megyét (250 ezer Ft/négyzetméter).

 

2015 óta az árak országos viszonylatban 10-15%- kal emelkedtek, habár területenként eltérő mértékben. Közel 20%-os volt az árnövekedés Veszprém megyében, 18,4%-os Budapesten és valamivel több mint 17%-os Komárom-Esztergom megyében. Győr-Moson- Sopron megyében úgy tűnik elérte a kínálati piac az egyensúlyt, ugyanis 2%-kal csökkent a kínálati átlagár.

 

Élre tört a Balaton

A 15 legdrágább kistérség listáját Balatonfüred vezeti, árszínvonala alapján már-már vetekszik a főváros áraival. Második helyen kicsit lemaradva, közel 400 ezer forintos négyzetméterárral szintén egy balatoni térség végzett, Siófok. Előkelő pozícióban vannak azonban Budapest agglomerációs városai is, így például a Budaörsi, a Pilisvörösvári, a Dunakeszi és a Szentendrei kistérség is.

 

A legolcsóbb kistérségek a keleti országrészében találhatók. A legkevesebb pénzből a Bodrogközi kistérségben (47 ezer Ft/négyzetméteres áron) lehet saját otthonhoz jutni. Érdemes azonban hangsúlyozni, hogy az áremelkedés itt is megfigyelhető, azonban jóval alacsonyabb bázisról indult. Az adatokból világosan kirajzolódik, hogy Magyarország legdrágább és legolcsóbb kistérségei között tovább nőtt a szakadék, egyes esetekben ugyanis már közel 9-szeres árkülönbségről is beszélhetünk.

 

A helyzet Budapesten

 

Budapesten általánosságban 18,4%-os volt az árnövekedés, így 2016-ban átlagosan 477 ezer Ft/négyzetméteres áron hirdették az eladó otthonokat, habár kerületi szintet jelentősek az eltérések. A legdrágább a Belváros, ahol a már így is magas átlagár közel 20%-kal tudott nőni 2015-höz képest. A legmarkánsabb áremelkedés az I. kerületben (33%), a VIII. kerületben (29%) illetve a VII. és X. kerületben (26,8%) volt.

 

A kínálati árak növekedése továbbra is tendencia, habár már megjelentek olyan területek, ahol megállt az árnövekedés. Az új építésű otthonok tömeges piacra kerülése valószínűleg befolyásolja majd az árak alakulását, hiszen megnövekedhet a kínálat a használt lakások piacán. A kínálat növekedése azonban árcsökkenést idézhet majd elő egyes területeken.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS