SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A likviditás bőség továbbra is kedvez a kötvényalap be - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A likviditás bőség továbbra is kedvez a kötvényalap befektetéseknek
Az egy héttel ezelőtti MNB ülésen az alapkamaton nem változtattak, de egyéb fontos lazító intézkedéseket tettek jegybankárok. Puskás Ágnes, az FHB munkatársa szerint a mostani likviditás bőség mellett megérheti a kötvényalapokba és az ÁKK új 2 éves állampapírjába fektetni.
Megjelent: 2017. 04. 05. szerda 13:21

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
puskás ágnesfhbmnbkamatdöntéskötvénybefektetéslikviditás

Egy héttel ezelőtt volt MNB kamatdöntő ülés, amelyen az alapkamatot igaz nem változtatták, azonban az ülés utáni közleményben jelentősebb lazító intézkedéseket olvashattunk, mint például hogy a három hónapos betéti tender második negyedév végére vonatkozó korlátozása 500 milliárd forint lett a mostani 750 milliárdról. Mivel ez a várakozásoknál jelentősebb csökkenést jelent, a bankközi piacon megjelenő likviditás lekötésére a piaci szereplők nagy valószínűséggel fognak még kötvényeket vásárolni, emiatt további hozamcsökkenésre számítunk a közeljövőben.

 

Ezen kívül, a jelenleg működő forint likviditást nyújtó 1 hónapos swap tendert is kibővítették 6 és 12 hónapos lejáratú eszközökkel. A közzététel után az euró-forint árfolyam 1 forinttal feljebb tolódott, kicsit gyengült a forint, azonban az azóta eltelt időszakban visszafordult a mozgás iránya és az erősödést választotta a forint. E mögött a mozgás mögött a nemzetközi szintéren tapasztalható piaci folyamatok állnak, amelyek során az euró leértékelődési hullámban van a dollárral szemben.

 

A március 28-án kibocsátott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján, a hozam rekord alacsony szintre süllyedt a gyengítő intézkedések iránti várakozásoknak köszönhetően, amely révén elsőként lehetett negatív hozamot látni az ÁKK aukcióján.

 

Hétfőn ismét meghirdetésre került a forint likviditást nyújtó swap tender, ahol a korábbi egy hónapos mellett már az új, három hónapos lejáratút is elindították. Mindkét lejáratra jelentős kereslet mutatkozott, az 1 hónaposra 150 mrd HUF lett meghirdetve és 257 mrd HUF ajánlat, míg a 3 hónaposra 50 mrd HUF volt meghirdetve és 362 mrd HUF ajánlat érkezett be. Mindkét lejáratra érkezett ajánlatokból 100-100 mrd HUF-ot fogadtak el. Ezzel az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 550 mrd HUF jelenleg.

 

A piacon lévő bőséges likviditás miatt továbbra is jó lehetőség ígérkezik a kötvényalapokba való befektetésekre, azonban az alacsony abszolút hozamszintek és az elmúlt hetek hozamcsökkenése miatt érdemes lehet elgondolkodni az ÁKK új 2 éves állampapírján is.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS