Extra funkciókért lépj be!

Várhatóan a jövőben is a nemzetközi tendenciák mozgatják majd a forintot
A forint piaca nem szolgáltat nagy izgalmakat, például az euró forint piacát "nagy unalom" jelzővel illette Kovács Karád, a Portfolio Trader vezető elemzője. Mivel a forint nem él önálló életet, a külső eseményeket érdemes figyelni, így például a holnapi FED kamatdöntő ülését.
Megjelent: 2017. 05. 02. kedd 12:33

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Karádportfolio traderforintdolláreuró

Május 3-án ül össze a FED kamatdöntő tanácsa. Mivel legutóbb márciusban emelt kamatot az amerikai jegybank, a piac nem várja, hogy a holnapi napon is hasonlóképpen tennének. Júniusra várja ezt az aktust a piac.

Az euró, a francia választások nyomán, elkezdte mutogatni az erejét. A csökkenő politikai kockázatok erősítik az eurót, míg a dollár most gyengülő tendenciát mutat. Könnyen lehet, hogy ez a folyamat velünk maradhat, véli Kovács Karád, a Portfolio Trader vezető elemzője.

A dollár forint piacáról az mondható el, hogy a dollár mozgását követi le: a dollár erősödése vagy gynegülése az, ami leginkább meghatározó. Az euró forint piacán pedig nagyjából nem történt semmi az elmúlt két évben. Két elmozdulás történt a jól meghatározható 307-318-as szintről. Alapvetően lassú és csöndes kereskedés van, illetve egy nagyon lassú forint gyengülési pálya is megfigyelhető.

A politikai kockázatok csökkenése miatt is, az euró piacán erősödés van, a dollár piacán pedig gyengülés.

Ha újra a dollár lesz az úr, meg kell barátkoznunk a 295-300-as szintekkel.

"Nagy unalom"-ként lehet jellemezni az euró forint árfolyamot. Az elmúlt két évben csak kétszer volt kinyúlás a 318-307 közötti sávból.




Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS