SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ön tudja, mit jelent a liberális gazdaságpolitika? Andor - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ön tudja, mit jelent a liberális gazdaságpolitika? Andor László válaszol
Gazdaságpolitika. Magyarországon a focihoz hasonlóan mindenki ért hozzá, de valahogy mégsem. Nagy zavar támad, ha az irányzatokat ki kell bontani. Ön tudta, hogy egy modern konzervatív és egy klasszikus liberális azonos állásponton lehet állami szerepvállalás kérdésében?
Megjelent: 2017. 04. 03. hétfő 12:06

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
andor lászlóbudapesti corvinus egyetemliberalizmusgazdaságpolitikaalapismeretektudásoktatás

Piacgazdasági viszonyok között valamilyen fokon minden gazdaságpolitika liberális. Azt hogy legyen verseny, hogy a magántulajdon legyen domináns a legtöbb helyen a gazdaságpolitika, eltérő módon ugyan, de fönntartja. Az arányok különbözőségéből fakadóan a legtöbb helyen eklektikus gazdaságpolitikát látunk: van benne hagyományelvűség, liberalizmus és szociális gondoskodás is. Ezt a mindenkori politikai elit határozza meg, hogy ők mit követnek - mondta el Andor László, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.

 

Érdekes módon a különböző irányzatok sok kérdésben azonosan gondolkodnak. Például a munkabér kérdésében egy modern konzervatív és egy klasszikus liberális helyezkedhet azonos álláspontra, jelesül, hogy a minimálbér szükségszerűen munkanélküliséget idéz elő, hiszen kiáraz olyanokat a piacról, akik sokkal kevesebbért is elvállalnák az adott munkát.

 
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS