SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Csak 1,3 az odds arra, hogy Matolcsy György nem mond le - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Csak 1,3 az odds arra, hogy Matolcsy György nem mond le
A Polfogadás.hu még nyitott májusi gazdasági kérdéseit néztük át Kiss Ambrussal, a Policy Agenda elemzőjével. Ha bejönnek a tippek, akkor Matolcsy a helyén marad, az ország meg bóvliban, május 10-ig nem lesz vasárnapi bérpótlék változás és a hiány jövőre 1166 milliárd Ft marad.
Megjelent: 2016. 05. 05. csütörtök 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Ambruspolfogadás.hupolitikafogadásoddsesélymatolcsyfitchbérpótlékhiány

Polfogadás.hu aktuális kérdései közül elővettük a gazdaságpolitikai, pénzügyi kérdésköröket. Most ezekre lehet szavazni és krediteket nyerni, amelyekkel a ranglétrán "Közélet iránt érdeklődő" státuszból fel lehet menni akár a legfelsőbb szintre, a "Miniszterelnök" kategóriáig. Az odds-ok attól függnek, hogy melyik válasz bekövetkezésének mekkora az esélye. Minél nagyobb esélye van valaminek, annál kevesebb kreditet lehet vele begyűjteni - akárcsak a sportfogadásban. Az aktuális témák:

 

"A 2017. évi költségvetési tervezetben az szerepel, hogy 1166 milliárd forint hiány lesz. Változik a parlamenti vita végére ez az összeg?" A jelenlegi szavazatok alapján felállított többségi vélekedés és a szorzók is arra mutatnak, hogy a nem fog megváltozni a hiány összege, parlamenti vita ide vagy oda, és a legtöbben most úgy gondolják, hogy a most beadott 1166 milliárd lesz majd a törvénybe írva.

 

A hónap egyik nagy sztorija lesz a következő hitelminősítői döntés. "Módosítja májusban a Fitch Magyarország besorolását, és kikerül az ország a befektetésre ajánlott ("bóvli") kategóriából?" - így szól a kérdés, amelyre az fizet többet, ha megtörténik a felminősítés, vagyis ennek adnak kisebb esélyt. Sok elemző már azt várja, hogy megtörténik most az első pozitív értékelés, hiszen szerintük a fő makrogazdasági számok nem rosszak, de most új helyzet állt elő a magas hiánnyal beadott költségvetési törvény tervezettel és az MNB körüli balhéval, valamint az EKB vizsgálódásával.

 

Szintén az aktuális kérdések között szerepel: "Az MNB körüli botrányok miatt május 20-ig lemond Matolcsy György, a jegybank elnöke?" Erre a szorzók alapján nagyon kicsi az esély. Nagy bizonytalanságot okozna, hogy ha a jegybank elnöke május 20-ig mégiscsak lemondana tisztségéről, miután kiderült, hogy az általa életre keltett alapítványok jelentős közpénzeket költöttek el meglehetősen összefonódott személyi hálózat döntésein keresztül.

 

Még egy gazdaságpolitikai fogadási kérdést vizsgáltunk meg: "Kezdeményezi május 10-ig a kormány, vagy kormánypárti képviselők, hogy a vasárnapi munkavégzésért a mostaninál nagyobb bérpótlékot kapjanak a kiskereskedelemben dolgozók?" Itt korábban több kreditet lehetett "kaszálni" azzal, hogy ha valaki azt mondta, hogy "nem, a kormány nem kezdeményezi majd a vasárnapi bérpótlék emelését", de hát Kósa Lajos ezt a megfejtést meglepetésre el is árulta (ti. majd csak szeptemberben dönthetnek a témában). Így az odds-ok is lejjebb jöttek, mindössze 1,2-szeres szorzó van arra, hogy ha valaki eltalálja, hogy pár napon belül a kormány nem csinál semmit a témában. Emlékeztetőül: a vasárnapi zárva tartás feloldásáról döntött a kabinet pár napja váratlanul, miután a népszavazás nyomását felmérve így kisebb arcvesztéssel tudtak változtatni a szabályzáson.Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS