SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Általános béremeléssel csökkenthetné a kormány a munk - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Általános béremeléssel csökkenthetné a kormány a munkaerőhiányt
Komoly korlátot jelent a magyar gazdaság növekedése szempontjából a felerősödött munkaerőhiány. Ennek a tendenciának az alacsony magyar bérszínvonal az oka. A kormánynak három lehetséges eszköze van. Kiss Ambrussal, a Policy Agenda elemzőjével megvizsgáltuk, hogy melyek ezek.
Megjelent: 2016. 08. 23. kedd 14:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Ambruspolicy agendamunkaerőhiánykormánymunkaerőpiac

A mai magyar gazdaság egyik fő problémája, hogy tartósan alacsony bérszintre „sikerült” beállni. Ez elsőre jónak tűnhet a vállalkozások számára, hiszen az alacsonyabb bértömeg kifizetésével látszólag növekedett versenyképességük. Ugyanakkor azonban az alacsony bérek azzal jártak, hogy emiatt megnövekedett az elvándorlás nem csupán a szakmák között, hanem országon belül és legfőképpen azon kívül. Ha pedig nincs munkaerő, akkor az azonnali és elhúzódó válságot okoz egyes ágazatokban.

A válság kezelésére három eszköze van a kormánynak:

- külföldről munkaerő „importálása”,

- vállalkozói járulékok csökkentése (olcsóbb foglalkoztatás),

- munkavállalók bérének általános növelése (minimálbér emelése, SZJA csökkentése).
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS