SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Az isteni Apple 50 euró adót fizetett millió eurónként - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Az isteni Apple 50 euró adót fizetett millió eurónként
"Keress 1 milliót eurót és adj be 50-et a közösbe, a többit rakd csak el" - kb. ezzel a filozófiával működött évtizedek óta az Apple Sales International, de most rekord bírság előtt a cég. Az EU elkaszálta a módszert, akár 13 milliárd euró kompenzációt is fizethet a vállalat.
Megjelent: 2016. 08. 30. kedd 17:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
európai unióversenyjogappleiphoneadóeladásadókulcsírországbüntetés

MARGARETHE VESTAGER
versenypolitikáért felelős biztos, Európai Bizottság:

Teljesen mindegy, hogy az iPhone-t egy Apple Store-ban Berlinben, Rómában, vagy bárhol ezekben a régiókban vásárolod, az ír Cork-ban jegyzett Apple Sales International-el szerződsz. Az Apple döntött így, hogy eképpen állítja be a módszert. Ez alapján az eladásokból származó profitot mind Írországban jegyzik. Az ír leány a szokványos ír vállalati adózás alá volt vonva. Habár, az anyagcéget sem Írországban, sem máshol nem adóztatták. Mindezt az ír adószabályzás tette lehetővé, amely 2013-ig engedte az ún. "állam nélküli cégek" metódusát. Ez az elosztási módszer lehetővé tette azt, hogy az Apple Sales International a nyereség csak egy részét adózza le az írországi részlegén keresztül. A profit fennmaradó, túlnyomó többségét az anyacégnek írták jóvá. Ez azt jelenti, hogy az Apple Sales International összességében nagyon kevés adót fizetett a nyereségei után. 2011-ben az Apple Sales International 16 milliárd euró nyereséget ért el. Ebből csak kevesebb, mint 50 millió eurót allokáltak az ír részleghez. A többi részt a központhoz könyvelték, ahol adózatlanul maradt. Ezek szerint az Apple valós adókulcsa 2011-ben 0,05% volt. Magyarul: minden millió euró profit után csak 500 euró adót fizetett. Az a tényleges adókulcs aztán 0,005%-ra esett 2014-ben, ami szerint ekkor még kevesebbet, 50 eurót adóztak 1 millió eurónként. Hogy helyreállítsuk a fair versenyt, Írországnak 13 milliárd eurónyi be nem fizetett adót kell az Apple-től behajtania, plusz, a kamatokat. Ez az összeg lefedi a 2003 és 2014 közti időszakot. 2013-ben volt épp 10 éve, hogy az első vizsgálatokat elkezdtük. Most az ír adóhatóság feladata lesz meghatározni pontosan a fizetés pontos össszegét és annak körülményeit. A jóváírás például mehet letéti számlára, amennyiben fellebbeznek az EU bírósága előtt.

 

A videó forrása.

Bővebben a témáról.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS