SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Merőben eltér Clinton és Trump gazdasági programja - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Merőben eltér Clinton és Trump gazdasági programja
November 9-én eldöntik az amerikai választók, hogy melyik jelölt személye és programja győzte meg őket. A két politikus gazdasági elképzelései és ígéretei között markáns különbségeket láthatunk. Ezeket foglalta össze nekünk Kovács István, az Erste Alapkezelő portfólió menedzsere.
Megjelent: 2016. 10. 20. csütörtök 14:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Istvánerste alapkezelőusaelnökválasztásamerikatrumpclintonígéretkampány

Kovács István, Erste Alapkezelő:

 

Nyolc évnyi demokrata kormányzást követően érkeztünk el az amerikai elnök választásokhoz. Ebből következik, hogy Hillary Clinton és a demokraták választási programja nem annyira radikális, mint a republikánusoké. Clinton adózással kapcsolatos programja is egy kicsit szolidabb, kevesebb konkrétumot fogalmaz meg. Donald Trumpék viszont - annak ellenére, hogy magában a vitában láthattuk, hogy nagyon sok konkrétumról nincs szó - igen masszívan belenyúlnának a jelenlegi adózásba.

 

A republikánusok szeretnék egyszerűsíteni az adózást az USA-ban. Ez leginkább a kisvállalkozókat érintené pozitívan, illetve a kis- és közepes keresetűeket, valamint az egyszerűsítés abba az irányba indulna el, hogy a jelenlegi 7 sávos progresszív adózást egy három sávossá alakítanák, ahol a legalsó adókulcs 12%, a legmagasabb pedig 33% lenne. Látjuk, hogy egy agresszív progresszivitás van a rendszerben, és a kiskeresetűek adózása csökkenne. A legmagasabb keresetűek adója is csökkenne valamennyit, de azért Trump a középosztályra fókuszál.

 

Ezzel szemben Hillary Clinton sokkal inkább a kiskeresetűeknek csökkentené jelentősen az adózását. Különböző adójóváírások rendszerét alakítaná át, de ő is csökkentené az adókulcsokat és emellett a legmagasabb keresetűekre szeretne egy fajta "méltányossági adót" bevezetni. Az van még a tervei között, hogy azok, akik nem munkajövedelmen keresztül szereznek jövedelmet, azokat a jövedelmeket jobban megadóztassák és ezzel vállalják a leggazdagabbak is a progresszivitás, a társadalmi igazságosság jegyében a magasabb terheket.

 

A teljes elemzés a videóban tekinthető meg.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS