Extra funkciókért lépj be!

A történelmi jelentőségű fejlesztési forrás nagyon rosszul hasznosul hazánkban
Magyarország a gazdaságtörténetben korábban ismeretlen mértékű külső fejlesztési forráshoz jutott tagságának első bő másfél évtizedében. Ezzel a páratlan lehetőséggel hazánk nem tudott élni, ennek fő eredője a korrupcióban keresendő.
Megjelent: 2016. 12. 06. kedd 12:32

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
dr nagy gabriellatransparency internationalkorrupciómagyar gazdaságpolitikai nyomás

Korábban a - nagyszabású fejlesztési terv etalonjának tekintett - Marshall-terv keretében Németország nyugati része az éves GDP mintegy 2 %-ának megfelelő forrást kapott egy 3 éves időszakra elosztva, míg Magyarország 2007 és 2020 között évente a GDP-hez viszonyított több, mint 3,5 %-ot kap fejlesztési célra. Ebben a bő egy évtizedben Magyarország az uniós átlag 2,7-szeresét fordította a vállalatok állami támogatására, miközben a legutóbbi, World Economic Forum által készített felmérés szerint, versenyképességi rangsorban az Eu 28 tagországából a 25. helyen állunk.

A Transparency Int. által kidolgozott 100 fokú korrupciós skálán, ahol a 100-as szint a közszférában a korrupció teljes hiányát jelenti, Magyarország 54 pontot ért el, az Eu-ban átlagos 66-tal szemben, így ismét egy lista, amelyen a mezőny végén szerepelünk.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS