Extra funkciókért lépj be!

A járulékcsökkentés nem jár automatikus béremelkedéssel, a cégek járnak jól
A jövőre tervezett járulékcsökkentés hírére bizonyára minden cégtulajdonos felkapta a fejét. Jó hír ez nekik, ám az így keletkező plusz nyereséget nem feltétlenül fogják a cégek munkabér emelésre fordítani, előbb veszik ki osztalékként. A minimálbér emelése nagyon-nagyon kell.
Megjelent: 2016. 11. 17. csütörtök 14:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Ambruspolicy agendaminimálbérjárulékadóadócsökkentéskormánybérfizetésmunkaerő

Kiss Ambrus (vezető elemző, Policy Agenda) szerint ha az a célja a kormánynak, hogy a cégeknél forrásokat tartson és hogy ezekből a forrásokból valami történjen, akkor a járulékcsökkentés ehhez egy jó eszköz. Ha viszont az a szándék, hogy béremelés legyen (és nem csak a minimálbér, vagy a garantált bérminimum környékén béremelés, hanem a teljes magyar munkaerőpiacon),

akkor ez a járulékcsökkentés rossz intézkedés és nem jár majd azonnali nettó béremeléssel. Sőt, lehet, hogy egyáltalán nem jár nettó béremeléssel.

A cégek a járulékcsökkentést akár használhatják majd arra, hogy nagyobb osztalékot vesznek ki - hiszen a nyereségük nagyobb lesz -, de nyilván költhetik arra is, hogy új beruházást csinálnak. Ez is hozhatna létre új munkahelyeket, bár hogyha átlagosan alacsony a bérszínvonal, akkor nehéz lesz az új gépsorok mellé majd munkaerőt találni - foglalta össze aggodalmait a Policy Agenda vezető elemzője.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS