SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Teljes kórkép a magyar munkaerőpiacról - Kiss Ambrus el - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Teljes kórkép a magyar munkaerőpiacról - Kiss Ambrus előadása, 1. rész
Hogy is néz ki a magyar társadalom munkaerőpiac szempontjából? Kik vagyunk, és mennyien, hol dolgozunk, és mennyi ideig? Keresünk e munkát, vagy passzívan szemléljük a világunkat? Érdemes néhány dolgot tisztázni, hogy jobban megértsük mi is zajlik körülöttünk.
Megjelent: 2016. 12. 28. szerda 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Ambruspolicy agendamunkamunkaerőpiactársadalomállásállamadóbevételelvándorlásdemográfiamunkanélküliségnépesség

A 9,9 millió emberből 4,2 millió dolgozik. Rémisztően hangzik elsőre, hiszen a társadalom 42% dolgozik, és „tartja el” a maradék 58%-ot. Amikor munka világáról beszélünk, akkor az aktív korúakat nézzük. Ők a 15-64 év közöttiek. Jelenleg 6,5 millióan tartoznak ebbe a kategóriába. A ma aktív korúaknak számítók száma jelentősen csökken. Az elmúlt 26 év alatt még csak 400 ezerrel. 14 év múlva  900 ezerrel és 34 év múlva 1,9 millióval csökken az aktív korúak száma. Jogos kérdés, hogy most is elegen dolgozunk-e? Ha annyian dolgoznának nálunk, mint Csehországban, akkor 260 ezer emberrel többen dolgoznának. Ha átlagfizetésüket nézzük, akkor ez közvetlenül adó, járulék bevételben kb. 400-450 milliárd forintot jelentene. De természetesen ezek az emberek vásárolnának is a megkeresett pénzükből, amely után adót fizetnének. Szóval akár 500 milliárd forintunk is lehetne pluszban. Jól hangzik, ugye? - néhány gondolat bevezetőként a teljes előadáshoz. Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezető elemzője egy részletes, minden társadalmi csoportra kitérő, összefoglaló elemzést mutatott be stúdiónkban a munka világáról, a népesség változásairól, a munkaerőpiac rétegződéseiről, és az állam szerepéről.

A videóban az előadás első részét tesszük közzé, a második előadást ezen a linken érheted el.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS