Extra funkciókért lépj be!

Itt a legújabb mérés: Európában a legkorruptabb országok között vagyunk
Magyarország hét helyet csúszott vissza a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexben. Magyarország az elmúlt hat év leggyengébb értékét produkálta, derül ki a Transparency International jelentéséből.
Megjelent: 2017. 02. 03. péntek 10:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
martin józsef pétertransparency internationalkorrupciókorrupció érzékelési indexmagyarország

Magyarország a 2016-os adatok alapján az 57. helyet foglalja el a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexen. Ezt az elmúlt hat év leggyengébb eredményével sikerült elérni, ezzel hét hellyel került hátrébb az ország a tavalyi listához képest. Ezzel a helyezéssel Európában a legkorruptabb országok közé tagozódtunk be, hiszen csak három ország mondhatja el az Európai Unió tagországai közül, hogy korruptabb nálunk.


A korrupciónak nagyon messze ható következményei vannak: a közpénz ellopásán, tehát magánvagyonként való felhasználásán túl, arról is szó van, hogy torzítja a piacot. A korrupció nem csak a jó kormányzást, de egy ország gazdasági fejlődését is megakadályozza. Ez jól látható abban is, hogy a versenyképességi listákon is egyre hátrébb szerepel az ország.

Az EU-ban Magyarországnál csak három korruptabb ország van a Korrupciós Érzékelési Index alapján
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS