Extra funkciókért lépj be!

A sport nemzetgazdasági érdek is. Csak nem mindegy, hogy hogyan támogatjuk.
Miután a népszavazás kiírásához elegendő aláírás összegyűlt, inkább visszavonják a budapesti olimpiára szóló pályázatot. De vajon kell-e egyáltalán sportra költenie egy államnak? Éber Márk Áront, az ELTE TáTK oktatóját kérdeztük a témában.
Megjelent: 2017. 03. 06. hétfő 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
éber márk ároneltesportolimppiabudapesti olimpiatömegsportnépsport

Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében a világelsők között van, a legújabb felmérés szerint az EU-ban a harmadik helyen állunk a legelhízottabbak versenyében. Ezek mind komoly nemzetgazdasági veszteségeket okoznak: kieső adók, táppénz, rosszabb termelékenység stb.

A fentebb említett problémák megelőzésre viszont hatékony megoldást jelentene, ha az átlagember számára az állam lehetőséget biztosítana a mindennapi testmozgásra, egészségtudatos életmódra való buzdító kampányokkal karöltve. Az ELTE TáTK oktatója, Éber Márk Áron véleménye szerint kifejezetten jó befektetés lenne, ha az állam költene a sportra, de nem úgy, ahogy most teszi. Most az élsport van előtérben, szemben a tömegsporttal. Most a kiemelt sportolók kapnak támogatásokat, szemben az állampolgárokkal. A cél viszont az volna, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS