SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Az egészségügy komoly forráshiánnyal küzd, bár lenne - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Az egészségügy komoly forráshiánnyal küzd, bár lenne rá pénz
Az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index nevű szervezet által összeállított listán a magyarnál rosszabb egészségüggyel csak Lengyelország, Albánia, Bulgária, Montenegró és Románia rendelkezik. Egyik kiemelt probléma hazánkban a forráshiány. De mennyi pénzre lenne szükségünk?
Megjelent: 2017. 03. 29. szerda 15:16

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
dózsa csabametaegészségügykórházmagyar gazdaság

Európai viszonyban is és az OECD országok közt is le vagyunk maradva, ami az egészségügyet illeti. Egyik kiemelt probléma a forráshiány. Körülbelül a GDP 1%-a, azaz durván 350 milliárd forint.

Az egyik megoldandó probléma a béremelés lenne. Idén valószínűsíthetően 100 milliárdot fordítanak erre a problémára, de Dózsa Csaba egészség-közgazdász véleménye szerint, ezt követően legalább még két évig hasonló mértékű ráfordítás szükségeltetne, hogy közép-európai viszonylatba versenyképessé váljanak a fizetések.

A forráshiány másik ága az eszköz és infrastruktúrának a leépültsége, mely erősen pótlásra szorul. A négy évvel ezelőtti államosítás következtében a forrás rendszeres biztosítása egyszerűen nincs biztosítva. Ez évente plusz 40-50 milliárd forintba kerülne, véli Dózsa Csaba.

Ezeken kívül pedig egyszeri beruházásra is szükség lenne, például a kórházak rendbetétele. Erre az illetékes szervektől szándék és terv legalább már van. Illetve nem csak a felzárkóztatás, hanem az új technológiák bevezetése is forrásigénnyel jelentkeznek.




Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS