Extra funkciókért lépj be!

Mérlegen a magyar mezőgazdaság - exkluzív interjú dr. Ángyán Józseffel, II. rész
Az agroökológiai adottságok kiválóak hazánkban. A kérdés, hogy milyen módon használjuk, élünk-e a lehetőséggel. A jelenlegi irány nem túl jó, véli Dr. Ángyán József, volt államtitkár, az MTA doktora, akivel a magyar mezőgazdaság egészének helyzetéről beszélgettünk.
Megjelent: 2017. 04. 14. péntek 09:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
dr ángyán józsefmezőgazdaságagráragráriumtermelés

A magyar mezőgazdaság kivételes adottságokkal rendelkezik, ám ezzel nagy felelősség is jár. Jelesül, hogy sikerül-e élnünk ezekkel a lehetőségekkel. Az látszik, hogy a jövőben még nagyobb értéke lesz a szűkösen rendelkezésre álló termőföldnek, illetve a tiszta ivóvíznek. Magyarország e tekintetben kivételesen helyzetben van.

Az, hogy ezt hogyan használjuk ki, nagyban múlik az oktatáson is. Nem pusztán technológiai tudásra van szüksége egy gazdának, hanem a környezettel való együttműködés is elengedhetetlen, és az ehhez tartozó ismeret. Annál is inkább mivel a mezőgazdaság mindig is több volt, mint pusztán a gazdaság egyik ága. Sajnos, az ilyen irányú oktatás pont most szűnt meg, mondta el dr. Ángyán József.

A magyar mezőgazdaság nem képes felvenni a versenyt a nyugati tőkeerővel, kivéve egy-két nagybirtokos gazdát. A magyar mezőgazdaság versenyképessége abban áll, hogy speciális termékeket tudunk előállítani. A környezeti adottságaink is erre lennének alkalmasak, Magyarországon nem a dél-amerikai mintát kellene átvenni, véli a szakember.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS