SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Pedagógus végzettség nélküli oktatókkal oldaná meg a - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Pedagógus végzettség nélküli oktatókkal oldaná meg a kormány a tanárhiányt
Magyarországon kb. 5000 pedagógus hiányzik a szakmából, a most aktív tanárok átlagéletkora pedig folyamatosan nő. Ennek hosszú távon beláthatatlan következményei lesznek, akár csak a kormány megoldási javaslatának, jelesül, hogy nem szakemberekre bízná az oktatást.
Megjelent: 2017. 09. 27. szerda 12:29

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
galló istvánnépedagógusok szakszervezeteoktatáspedagógustanármagyarország kormánya

Jelentős tanárhiány van ma Magyarországon, ami most már nem csak az elszigetelt településeket sújtja, hanem a probléma országossá vált, a fővárosba is begyűrűzött. A probléma gyakorlatilag az oktatás minden területén problémát okoz a gyógypedagógiától elkezdve a szakoktatáson át az informatikáig.

Enyhíteni lehetne a tüneteket, amíg megoldást találnak erre a súlyos problémára, méghozzá az által, hogy a nyugdíjas tanároknak anélkül engedélyeznék a a munka világába való visszatérést, hogy lemondanának a nyugdíjukról. A kormány viszont kifejezetten ellenzi ezt a megoldási lehetőséget.

Utánpótlásban nincs hiány, sokan jelentkeznek pedagógusnak, ám ők jellemzően azonnal pályaelhagyók is. Nem csoda, hiszen a pedagógusok valódi pénzbeli megbecsültségük homolokegyenest mást mutat, mint amit a kormány szeretne elhitetni. 2018-ban a garantált bérminimum 180 500 forint lesz, egy kezdő tanári fizetés pedig 177 000 forint. Ez azt jelenti, hogy egy érettségivel rendelkező szakmunkás többet keres, mint egy dipklomás oktató.

A kormány nem veszi figyelembe ezen megoldási lehetőségeket, sőt, ahogy Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke fogalmazott "gyermekek elleni bűnt követ el" a saját törvényi javaslatával, miszerint olyanok is oktathatnának, akik nem értenek hozzá, nem pedagógusok.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS