SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Kiegészítésre szorult a gyógyszer-kassza is, idén eddig - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Kiegészítésre szorult a gyógyszer-kassza is, idén eddig 28 milliárddal
Az egészségbiztosítási alapban az idei költségvetésre tervezett gyógyszerkiadási támogatások - nominál értékben - a tíz-tizenkét évvel ezelőtti összeget tükrözik, mondta el Dózsa Csaba, egészség-közgazdász. 2017-re a terápiákra tervezett 247 milliárd forint már elfogyott.
Megjelent: 2017. 10. 30. hétfő 09:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
dózsa csabametagyógyszertámogatásegészségügyegészségkassza

A modern egészségügyi rendszer fenntartása komoly versenyfutás: az állam a támogatott gyógyszerek listájára igyekszik föltenni a legmodernebb készítményeket, amelyeknek az ára általában a korábbiaknál jóval magasabb. Ezek a kihívások évről évre jelentkeznek, hiszen cserélődési hatás figyelhető meg: lehet, hogy korábban egy adott terápiás készítmény ára 160 ezer forint volt, de érkezik egy új gyógyszer, mely ára akár másfél millió forint is lehet. Ennek a drasztikus költségnövekedésnek igyekezett gátat szabni a kormányzat azzal, hogy alkalmazta az egyedi méltányosság módszerét. Ez a folyamat lassítását eredményezte, miszerint egyesével kellett megigényelni a terpiás készítményeket, és egyesével kellett beadni a dokumentációkat. Ezen egyedi kérelmezési eljárást szüntette meg a kormányzat tavaly év végén, azóta egyfajta automatizmussal hagyja jóvá ezeket a drága készítményeket. Azok a betegek, akik eddig nem juthattak hozzá ezekhez a drága készítményekhez vagy azok a szakorvosok, akik vonakodtak egyedi méltányossági eljárást kezdeményezni, most előszeretettel, könnyebben igénylik ezeket a gyógyszereket. Ez okozhatott kasszatúllépést, mondta el Dózsa Csaba, egészség-közgazdász.

A szakember azt is elmondta, hogy nem egyedi esetről van szó, abban a tekintetben, hogy az elmúlt években szinte mindig hozzá kellett nyúlni ezekhez a keretekhez. Itt az egy nagy kérdés, hogy mennyire indokoltak ezek a nagyértékű gyógyszerek, és mennyire fejtik ki a terápiás hatásukat, hiszen mindez haszonáldozat költséggel jár: a kiegészítendő összeget más helyről kell elvonni. Ez a forrás átcsoportosítás pedig a béremelés elmaradását, az ápolást finanszírozását rövidíti meg.

Dózsa Csaba szerint a megoldást az jelenthetné, ha felülvizsgálnák a kérelmezőket a szakorvosi centrumok szintjén, illetve egyes eseteket megnéznék, hogy a betegség mely stádiumában, milyen protokollhoz illeszkedve kérték meg ezeket a nagy értékű készítményeket.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS