SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jávor Benedek szerint a paksi bővítés nem térül meg se - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jávor Benedek szerint a paksi bővítés nem térül meg sehogyan sem
Kiélezett politika vita zajlik a a Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán. A kormánybiztos szerint állami támogatás nélkül is megtérül a 12 milliárd eurós beruházás. Jávor Benedek EP-képviselő éppen ennek a fordítottjáról érvel. Brüsszelben kérdeztük a témában, szerinte Aszódi hazudik.
Megjelent: 2017. 11. 27. hétfő 12:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
jávor benedekeurópai parlamentatomenergiapaksatomerőműberuházáspolitikaenergiaenergiapolitikazöld energiaaszódi attilakormány

A Paksi Erőmű bővítése 12 milliárd euróba kerül, ennek 80%-a lesz az orosz hitel. Jávor Benedek nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ez a pénz nem fog megtérülni az országnak. A kormány álláspontja az, hogy meg fog térülni a beruházás, sőt, paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos a Rotschild Bankház kutatására hivatkozva nemrégiben azt mondta, hogy a villamos energia várhatóan olyan mértékben fog drágulni a jövőben, hogy a beruházás állami támogatás nélkül is meg fog térülni. Tudjuk, hogy az Európai Bizottság egyik Pakssal kapcsolatos feltételeként a megtermelt áram 30%-át nyílt árveréseken, áramtőzsdén értékesíteni kell majd, ami jó bevétel lehet az államnak, ha valóban nagyon megdrágul az áram ára. Kíváncsiak voltunk, hogy a Zöldek frakciójában helyet foglaló EP képviselő miért látja úgy, hogy hosszú távon nem térül meg Paks II.?

 

Jávor Benedek az európai Zöldek által részben az Energiaklubtól megrendelt kutatás, a Zöld Magyarország Energia Útiterv felelős szerkesztője is. Ebben a tanulmányban különféle forgatókönyveket vázolnak fel, az atomenergia további bővítésétől kezdve egészen a megújulókkal kapcsolatos maximális elköteleződésre, ezeket összevetik. A tanulmány a ZÖLD forgatókönyv mellett teszi le a voksát. Úgy számolnak, hogy a mostani energiapolitika helyett gazdaságilag kifizetődőbb volna az, hogy ha nem lenne atomenergia fejlesztés és helyette nagyszabású nap-, szél-, geotermikus- vagy éppen biomassza fejlesztéseket indítanánk be. A tanulmányt részletesen ezen a linken olvashatja el, magyar nyelven.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS