SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Belassultunk - főleg a lengyel és a szlovák dinamikus bő - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Belassultunk - főleg a lengyel és a szlovák dinamikus bővüléshez képest
Hiába nézzük úgy a grafikonokat, hogy végül is a visegrádi régió egész szépen fejlődött a BRIC országokhoz képest, a régión belül nem voltunk az elmúlt tíz évben a hajtóerő. A lengyelek és a szlovákok szépen gyarapodtak, amíg Magyarország dinamikája korábbi töredékére esett.
Megjelent: 2015. 05. 27. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
kónya istvánceumakrogazdaságnövekedésmagyarországgdpvisegrádibric

Kónya István a Defacto blogon jelentette meg elemzését a visegrádi régió elmúlt két évtizedben tapasztalt növekedésével kapcsolatban. A blogot a Közép-európai Egyetem kutatói készítik, az eredeti bejegyzés az alábbi linkről érhető el:

http://blog.defacto.io/post/118686431615/ne-kinat-irigyeljuk-hanem-lengyelorszagot

 

Sajnos az összeállítás fő következtetése az, hogy Magyarország fejlődése megrekedt. A 2005-2006-os évig eléggé dinaimuksan tudtunk bővülni, de aztán ez a pálya már csak erős adósságfelhalmozás eszközével tudott folytatódni, miközben a 2008-2009-es válság az egyik legérzékenyebb pillanatban robbant be hirtelenségével. Azóta megdermedt a növekedés - ehhez hasonló jellegű lassulás még Csehországban volt tetten érhető. Kónya István szerint, ha egyetlen dolgot meg lehetne változtatni azért, hogy a növekedés ismét beindulhasson, akkor elsőként a kormányzat iránti befektetői bizalom helyreállítása lenne az.

Így fejlődött a régió Németországhoz viszonyítva

A régió országainak bővülése, szintén a német fejlődéshez mérten
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS