SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Zérus az olasz növekedés, Renzi bicskája beletörni lát - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Zérus az olasz növekedés, Renzi bicskája beletörni látszik
Nagy a baj az olaszoknál, a friss GDP-jelentés egy nagy nullát hozott. A növekedés eddig is silány volt az országban, melyet magas munkanélküliség, a bankrendszer válsága, és defláció sújt. Matteo Renzi karrierje rámehet a folyamatra, ha nem tudja kihúzni az országot a kátyúból.
Megjelent: 2016. 08. 17. szerda 14:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
matteo renzigdpolaszországitálianövekedésrecesszióreformnépszavazásstagnál

A görögöké mellett most az olasz gazdaság az egyik legaggasztóbb Európában. A második negyedévben megtorpant az olasz növekedés, az augusztus 12-én közzétett friss GDP-adatok szerint nem volt növekedés az országban, zérus, az érték az első negyedéves 0,3%-ról visszahullott nullára. Ezzel már öt egymást követő, szerényen negyedév trendje tört meg, amely még a 2014-es recesszió évét váltotta.

 

Az ezredforduló óta, az utóbbi 16 évben az olasz gazdaság összességében alig tudott 2%-al bővülni. Elemzők úgy várják most, hogy 2016 kevesebb, mint 1% lesz az ország GDP-bővülése, amely a gazdaság stagnálásnak egy újabb mérföldköve lehet. Amennyiben a tartósan gyenge számok miatt bevezetendő reformok nem hozzák meg az eredményeiket, az államadósság az egekbe szökhet, miközben a bankrendszer amúgy is egy nagyon mély válságba zuhant. A munkanélküliségi ráta 11% felett ragadt és nagyon úgy fest, hogy az ország nem tudja lerázni magáról az deflációt.

 

A kétségbeesés jelei, hogy a regnáló miniszterelnök, Matteo Renzi a teljes politikai karrierjét tette fel egy szeptemberben tartandó népszavazásra, amikor Olaszország arról szavaz majd, hogy megváltoztatható legyen-e az alkotmány a bevezetésre váró reformok érdekében. Az eredmény akár fordulópont lehet a Renzi vezetésébe vetett bizalomban, és a legfrissebb adatok eléggé elbizonytalanítóak. A politikus ugyanis azzal az ígérettel került hatalomra 2014 elején, hogy kivezeti Olaszországot a mélyre nyúlt gödörből.

 

Eközben a frissen közzétett GDP-jelentés más aspektusai alapján még rosszabb a helyzet. A német gazdaság a várakozásokon felül teljesített a második negyedévben, és még a korábban recesszióba eső portugálok is ki tudtak préselni magukból némi növekedést. Hiába azEurópai Központi Bank soha nem látott mértékű stimulusa, Olaszország gazdasága semmilyen jelentőségteljes, hosszú távon elfogadható jelét nem mutatja annak, hogy a globális gazdasági válságból fel tudna épülni.

A legutóbbi friss olasz GDP jelentés 0%-os növekedést hozott
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS