Extra funkciókért lépj be!

Kiderülhet az ég az európai bankszektor fölött: a csődök elkerülhetők
A szélsőségesen rossz hangulat túlzónak tekinthető, hiszen ha hosszabb távon nézzük a szektor kilátásait, azt látni, hogy a tőkemegfelelési mutatók magasabban vannak, mint a válság előtt, illetve szektor szinten bővül a hitelezés- mondta el Wéber Tamás, az MKB portfóliókezelője.
Megjelent: 2016. 10. 06. csütörtök 12:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Wéber Tamásmkbdeutsche bankintesa sanpaoloolasz bankokbankcsődfeltőkesítés

Az elmúlt időszakban az olasz bankok feltőkésítési igénye, illetve a Deutsche Bank esetleges csődjével kapcsolatos hírek nagyon negatív színben tűntette föl az európai bankszektort. Wéber Tamás, az MKB portfóliókezelője szerint a szélsőséges hangulat túlzónak tekinthető, hiszen ha hosszabb távon nézzük a szektor kilátásait, azt látni, hogy a tőkemegfelelési mutatók magasabban vannak, mint a válság előtt, illetve szektor szinten bővül a hitelezés. A deflációs félelmek miatt ugyan a kamatmarzsok nagyon alacsonyan alakulnak, de ez a jövőben változhat. Azt látni, hogy a jegybankok döntéseinél egyre nagyobb hangsúllyal játszik szerepet a bankszektor profitabilitása, példaként említhetjük a japán jegybank legutóbbi döntését.

A túlszabályozottság miatt a profitabilitás nem fog visszatérni a válság előtti szintekre, de a csődöket és a feltőkésítést elkerüli majd a szektor. Ebben az esetben a nagyon magas hozamokkal forgó alárendelt kölcsöntőke kötvények jelenthetnek jó befektetési lehetőséget, mivel jelentős eladási hullám következett be a Deutsch Bank hírek következtében.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS