Extra funkciókért lépj be!

Hamarosan akár véget érhet az EKB eszközvásárlási politikája
Két és fél éves csúcsra emelkedett az IFO gazdasági index novemberben, ami kedvező jövőt jelez előre. A jelenlegi pozitív gazdasági trendek, mint a kötvényhozam emelkedés, arrafelé mutatnak, hogy az EKB hamarosan akár kivezetheti a jelenlegi eszközvásárlási programját.
Megjelent: 2016. 11. 18. péntek 16:36

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpekbeurópaeuródraghi

Az októberi két és fél éves csúcsról tovább emelkedhet novemberben az IFO gazdasági hangulatindexe; mind a jelenlegi helyzet megítélésében, mind a várakozásokban kedvező változást láthatunk idén. Az elemzői konszenzus szerint a harmadik negyedéves előzetes GDP-dinamikát kissé felfelé revideálják majd a csütörtökön megjelenő részletes adatközlés alkalmával.

 

Mindez azért is fontos, mert a jelenlegi kötvényhozam emelkedés, euró-gyengülés és az inflációs várakozások (enyhe) felfelé mozgása mellett Yves Mersch, az EKB kormányzótanácsának tagja úgy vélekedett, hogy a jelenlegi „különleges” intézkedéseket a lehető leghamarabb ki kell vezetnie a jegybanknak.

 

Véleménye nem valószínű, hogy a közeljövőben többségi támogatást kapna a kormányzótanácsban, mindazonáltal rávilágít arra, hogy ha a jelenlegi piaci irányok fennmaradnak (euró leértékelődése, fejlett kötvényhozamok emelkedése), a piaci szereplők előbb-utóbb elkezdhetnek gondolkodni azon, hogy a monetáris lazítás nem fog örökké tartani.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS