Extra funkciókért lépj be!

Beindult a Brexit gépezet, sok a kockázat a piacon
Szerdán beindult a Brexit várhatóan 2 évig tartó folyamata, a Financial Times két nagyobb kockázati tényezőt szedett össze ezzel kapcsolatban. Az egyik ilyen a tárgyalások, a másik pedig a hosszútávú inflációs folyamatok alakulása. Ezeket érdemes figyelemmel követni a jövőben.
Megjelent: 2017. 03. 30. csütörtök 14:55

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pleschinger Gyulamkbbrexittárgyalásokinfláció

A Financial Times a mai számában alaposan kielemezte, hogy milyen kockázatokat jelent a Brexit a piacokra. Ezek közül az egyik jelentősebb a tárgyalások kimenetele, a másik pedig a hosszútávó inflációs folyamatok alakulása. Az előbbivel kapcsolatban az a legfontosabb szempont, hogy képes lesz-e az EU és Nagy-Britannia valamiféle szabadkereskedelmi megállapodást kötni. Jelenleg igen magas, 40%-os esély van arra, hogy nem születik megegyezés ezzel kapcsolatban. Ez a szcenárió nagyon rossz hatással lenne a fontra és az angol részvénypiacra. Annak viszont nagyobb a valószínűsége, hogy közös nevezőre jutnak a felek ebben a kérdésben.

 

Az brit gazdaság rendkívűl érzékeny az font változására, a magasabb infláció pedig a lehető legrosszabb pillanatban monetáris szigorítást kényszeríthet ki az jegybankból. Jelenleg az angol fizetőeszköz a válság körüli szinteken tartózkodik, amennyiben a korábban említett szcenárió - miszerint nem lesz megállapodás a szabadkereskedelemről - bekövetkezik, akkor a font további komoly leértékelődést produkálhat a főbb devizákkal szemben.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS