Extra funkciókért lépj be!

A szakértők idénre 1,7% eurozónás gazdasági növekedést várnak
Szerdán érkezik az első negyedéves eurozónás GDP becslés, ahol az elemzők enyhe mérséklődéssel számolnak 2016 negyedik negyedévéhez képest. Az éves növekedés szempontjából a szakértők szerint marad az 1,7%-os szám - véli Pellényi Gábor, az OTP Bank elemzési szakértője.
Megjelent: 2017. 04. 28. péntek 16:28

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
pellényi gáborotp bankgdpinflációadat

Szerdán közli az Eurostat az eurozóna első negyedévi GDP növekedésére vonatkozó első becslését. A piac arra számít, hogy a negyedéves dinamika enyhén mérséklődik 2016 negyedik negyedévéhez képest, éves összevetésben pedig 1,7% marad a növekedési ütem.

 

Több ország statisztikai hivatala már közölt első negyedéves GDP adatot. A francia növekedés meglepetésre lassult (negyedéves összevetésben 0,3%-ra), ezzel szemben a spanyol (0,8%) és az osztrák (0,6%) gazdaság a vártnál erőteljesebben növekedett.

 

Bár az emelkedő infláció visszafogta a háztartások vásárlóerejének bővülését az első negyedévben, a fogyasztói és az üzleti bizalom magas szintre emelkedett. Emellett a francia elnökválasztás első fordulója után a politikai eredetű kockázatok is enyhülni látszanak. Végül az EKB friss hitelezési felmérése a hitelkereslet és a –kínálat együttes élénkülését jelzi. Az EKB friss elemzői felmérésében az eurozóna idei növekedési előrejelzése 0,2%-ponttal, 1,7%-ra emelkedett.

 

Egy pozitív meglepetés az eurozóna növekedésében euro erősítő lehet. Ugyanakkor Mario Draghi az elmúlt héten azt jelezte, hogy amíg az infláció nem kerül tartósan a 2%-os célra, addig fenntartják a laza monetáris politikát.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS