Extra funkciókért lépj be!

Az európai konjunktúra fölött is kisütött a nap
Az európai konjunktúra kikerült a kezdeti törékeny szakaszból egy érett szakaszba, ami közép távon nagyon kedvező tényező, mondta el Tardos Gergely, az OTP Elemzési Központ igazgatója. Ez azt mutatja, hogy a piac arra számít, hogy a laza monetáris környezet kivezetésre kerül.
Megjelent: 2017. 07. 21. péntek 16:10

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Tardos Gergelyeuróusdeurópai gazdaságeurópai unió

Az európai deviza a mélypontról jelentősen elmozdulva erősödött az utóbbi időben a dollárral szemben. E mögött az látszik, hogy az európai gazdaság sok évi vergődés után lábra tudott állni, amikor is a növekedés nem csak gyorsul, hanem a bázisa is szélesedik. Nem csak a rövid távú bizalmat tükröző mutatók festenek kedvező képet, hanem a hosszabb távú bizalomról árulkodó indikátorok is, például az ingatlanárak.

A foglalkoztatottság új csúcson van, a munkanélküliség fokozatosan csökken, tehát a munkaerőpiaci bizonytalanság folyamatosan csökken, így az eddig nagyon vatos európai háztartások elkezdtek fogyasztani. A hitelfelvétel a háztartásokban és a vállalati szektorban is élénküőben van.

A piac arra számít, hogy fokozatosan a nagyon laza monetáris környezet kivezetésre kerül. Ennek hatására az euró folyamatosan képes erősödni.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS