SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Beruházások maradnak el, drasztikus méreteket ölt a munk - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Beruházások maradnak el, drasztikus méreteket ölt a munkaerőhiány!
Magyarországon munkaerőhiány van, ezt erősítették meg a friss statisztikai adatok is. Egyes régiókban már-már drasztikus méreteket ölt a jelenség, nem csak a képzett, hanem már a képzetlen dolgozók között is. Jelentős beruházások maradnak el, ami a GDP-ben is meg fog mutatkozni.
Megjelent: 2016. 01. 06. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
németh dávidTörök Zoltánmunkaerőhiánykshmunkaerőpiacberuházásokmagyar gazdaság

Két makrogazdasági elemzőt: Németh Dávidot (K&H Bank) és Török Zoltánt (Raiffeisen Bank) kérdeztük a hazai munkaerőpiaci trendek alakulásáról. Elmondásuk egybecseng, kifejtették, hogy az elvándorlás, a megfelelő képzés hiánya mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy még nagyobb testet öltsön a már kialakult munkaerőhiány Magyarországon. Sok hazánk fia már külföldön kamatoztatja itt megszerzett tudását, számuk folyamatosan gyarapodik. Már nem csak a szakképzett munkaerőből, hanem a képzetlen segédmunkásból is szűkölködik egy-egy régió, ennek következménye, hogy fontos beruházások maradnak el, hisz nincs aki "kezelje a gépet". Egyeseknek csak a közmunka nyújthat menedéket. A megoldás az oktatásban rejlik.

A magyar munkanélküliségi ráta tovább csökkent
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS