SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A lengyel szintre csökkent a magyar gazdaság nettó küls - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A lengyel szintre csökkent a magyar gazdaság nettó külső adóssága
Tovább folytatódott a magyar gazdaság sérülékenységének a csökkenése. A nettó küldő adósságállomány tekintetében a lengyel szintre estünk, miközben a régió másik országai stagnáló GDP-arányos adóssággal és tartozással számolnak. Íme a friss MNB fizetési mérleg jelentés summája.
Megjelent: 2016. 04. 01. péntek 12:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
koroknai pétermnbállamadósságfizetési mérlegjegybankegyensúlysérülékenység

A tavalyi év utolsó negyedévében tovább csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége. A magyar finanszírozási képesség magasabb, mint a régióban. Eközben a nettó adósság a lengyel szintre csökkent. A nettó külső adósság várhatóan tovább fog csökkenni 2016 során, és egy éven belül elérhetjük akár Szlovákia szintjét is, miközben a többi országban stagnálás jellemző. Tehát a magyar gazdaság nettó adósságszintje elérte a régiós szintet és már nem tartalmaz addicionális kockázatot - mondta el Koroknai Péter főosztályvezető a Nemzeti Bank sajtótájékoztatóján.

 

A külső finanszírozási képesség növekedését tavaly több tényező is támogatta:

  • a külkereskedelmi többlet
  • az emelkedő exportpiaci részesedés
  • az energiahordozók árának csökkenése
  • az alacsonyabb hozamszint mérsékelte a jövedelemegyenleg hiányát
  • az EU költségvetési periódusának lezárulása miatt növekedett hazánk uniós forráslehívása.

 

A magas külső finanszírozási képesség mellett 2015-ben a szektorok a korábban jellemzőnél nagyobb mértékben csökkentették nettó külső adósságukat. Az előző évektől eltérően tavaly a legnagyobb csökkenés a bankszektornál következett be. Az állam külső adóssága is jelentős mértékben csökkent, miközben a vállalati szektor is folytatta külföldi hiteleinek visszafizetését.

 

A nettó külső adósság állománya 2015 végére jelentősen, a GDP 25 százalékára esett, és elérte Lengyelország szintjét. A rövid lejáratú külső adósság az év végére 21 milliárd euróra csökkent, így Magyarország tartalékmegfelelése továbbra is kedvező (mintegy 9 milliárd euróval meghaladja az elvárt értéket). A korábban komoly finanszírozási kockázatot jelentő bruttó forrásbevonási szükséglet 2015-ben jelentősen mérséklődött, és a régió országai közül már hazánkban az egyik legalacsonyabb (2008 körül még majdnem 40 milliárd euróról csökkent 15 milliárd eurónyi összeg alá). A nettó külső adósságot illetően további jelentős csökkenés várható 2016 során - fejtette ki Koroknai.

 

A teljes elemzés elérhető EZEN A LINKEN.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS