SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Hamarosan akár 0,75 százalékos magyar alapkamat is kilát - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Hamarosan akár 0,75 százalékos magyar alapkamat is kilátásban helyezhető
A Raiffeisen elemzőinek az alap forgatókönyve szerint áprilisban és májusban is vághat még a jegybanki alapkamaton az MNB, mindkét esetben 10-10 bázispontot. Így ők kereken 1%-ra várják a kamatot. A legmerészebb forgatókönyvük szerint akár drasztikusan is csökkenhet a kamatszint!
Megjelent: 2016. 04. 21. csütörtök 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Török Zoltánraiffeisen bankalapkamatmnbkamatvágásbrexitforintkamatcsökkentés

A monetáris politikáról a Raiffeisen Bank vezető elemzője azt mondta, hogy jelenleg nincsenek igazán húzós érvek a hazai jegybanki alapkamat mostani szinten tartása mellett. A kamat időközben idén már mérséklődött 1,2%-ra, de a Raiffeisen elemzői idén év közben már 1 százalékos szint körül várják az irányadó kamatot.

A banknál áprilist követően 1,1%-ra, május végére pedig már 1%-ra várják az alapkamat alakulását.

 

Török Zoltán szerint két alternatív pályája van most a hazai pénzpolitikának. Ha nem vált át 15 bázispontról 10 bázispontos lépésközökre, akkor nyárig akár 0,9% lehet majd a kamatszint alja, mert júniusban már nem várnak kamatvágást. Azért nem, mert a brit népszavazás az EU-tagság kapcsán várhatóan felborzolja majd a kedélyeket. Mivel nem tudni voksolás a kimenetelét, és ilyen bizonytalan időszakban megnő a kockázatkerülési hajlandóság. "A forint erősödést ebben a nyári időszakban zárójelbe lehet tenni" - mondta Török. Ha az MNB eközben 15 százalékpontos kamatvágási ütemben halad előre, és a külső környezet alternatív pályát fut be, tehát az EKB tovább lazítja az eszközvásárlási programját, vagy az USA a várakozásokkal ellentétben emeli a kamatot, akkor 0,75%-ra süllyedhet a jegybanki kamat.

 

A forinttal kapcsolatban Török Zoltán azt mondta, hogy az idén eddig látott szinteken, egy szűk sávban tud majd tovább mozogni az EUR/USD.

Az alap forgatókönyv szerint még lesz két vágás tavasszal

A forint gyengülhet, ha a Brexit mellett döntenek a britek
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS