Extra funkciókért lépj be!

Félszázalékos kamat is kinézhet őszre, de a forint stabilan állja a sarat
Márciusban az MNB 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, amellyel meglepte a piaci szereplőket. Az MNB 10-15 bázispontonként őszre 0,75% közelébe mérsékelheti az alapkamatot, sőt, akár az alá is könnyen mehet. A forint jó formában van, nem rengették meg a vágások.
Megjelent: 2016. 05. 03. kedd 14:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Szántó András szerint 0,75% a legközkeletűbb várakozás arra, hogy hol lehet az MNB kamatvágási ciklusának a vége. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a végül ennél sokkal alacsonyabb szintre is kerülhet, akár 0,5%-os rátát sem tart teljesen kizárhatónak, de nem szabad elfelejteni, hogy az MNB-nek vannak más eszközei is arra, hogy további lazító lépéseket tegyen.

 

Az infláció jelenleg az egyik legfontosabb tényező, ami a kamatpolitikát befolyásolja, Szántó András szerint 2016-ban az infláció bőven a 2%-os szint alatt marad. Mint elmondta, az MNB idén 0,3%, 2017 során pedig 2,4%-os árnövekedési ütemet jelez előre. A belföldi kereslet növekedése valamelyest pozitívan hat az inflációra. 2016 során elmarad a jelentősebb gazdasági bővülés, a beruházások továbbra is alacsony szinten vannak. A háztartások tényleges fogyasztása és a nettó export vezetik a bővülést. A költségvetési fegyelem tartós marad, a külső egyensúly stabil. A forint árfolyama jelenleg stabil, a 310-315-ös sávban mozog az EUR/HUF árfolyam.

 

Május 20-án dönt a Fitch, az Equilor felminősítésre számít, ugyanis a Fitch a legoptimistább és legkevésbé politikus, így sokkal inkább pragmatikus döntést vár tőlük az Equilor. Szántó András bízik abban, hogy az MNB alapítványai körüli botrány tisztázódik a döntésig.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS