SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Egész pici csökkenéssel, 0%-os lehet a májusi infláció - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Egész pici csökkenéssel, 0%-os lehet a májusi infláció
Kis mértékű csökkenés mehetett végbe hazánk inflációján májusban. Dunai Gábor, az OTP elemzője szerint 0%-os lesz ez az adat. A két hónappal ezelőtti várakozáshoz képest ez érdemben magasabb becslés. Az előrejelzés változása többek közt a növekvő üzemanyagáraknak köszönhető.
Megjelent: 2016. 06. 03. péntek 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotp bankmakrogazdaságinflációmnbmagyarországjegybank

Kissé csökkenhetett májusban az éves bázisú fogyasztói árindex az áprilisi, a várakozásoknál magasabb 0,2%-os értéket követően. Ugyanakkor 0%-os előrejelzésünk érdemben magasabb, mint amire egy-két hónappal korábban számítottunk.

 

Az előrejelzésünk felfelé változása köszönhető egyrészt az emelkedő üzemanyagáraknak, emellett pedig az iparcikkek és piaci szolgáltatások enyhén gyorsuló inflációjának, amely áprilisban hosszú idő után első ízben látszódott egyértelműen. A mostani adatközlés fő kérdése, hogy az említett trendinflációs tételekben tetten érhető árnyomás tovább erősödik-e esetleg.

 

Az mindenesetre már kijelenthető, hogy az idei év egészére vonatkozó 0,6%-os előrejelzésünket felfelé mutató kockázat övezi. Az MNB június 21-én teszi közzé frissített inflációs prognózisát, mely az olajárak az elmúlt hónapokban látott emelkedése miatt egészen biztosan felfelé változik majd. (A jegybank márciusban a májusi inflációra -0,3%-ot, 2016. egészére 0,3%-os értéket jelzett előre.) Ugyanakkor az idei éves átlagos CPI a kockázatokkal együtt is 1% alatt maradhat.

 

A 2017-es inflációs előrejelzés változásának iránya bizonytalan, az idei üzemanyagár-emelkedés lefelé, a kissé élénkülő trendinfláció inkább felfelé húzhatja a jövő évi prognózist. Összességében nem számolunk azzal, hogy az infláció 2018 előtt eléri a jegybank három százalékos célját, így az inflációs kép változásának várhatóan nem lesz hatása a monetáris politikára.

Az OTP Bank előrejelzése szerint 0%-os lehetett az infláció májusban
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS