SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Valóságos makroadat lavina érkezik a jövőhéten hazán - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Valóságos makroadat lavina érkezik a jövőhéten hazánkból
Jövő héten érdemes Magyarország gazdasági adatait figyelni, rengeteg fontos makroadat lát majd napvilágot. Az infláció nagy valószínűséggel nem pörög fel. Az OTP elemzői júniusban 0,1%-os fogyasztói árindex növekedéssel számolnak.
Megjelent: 2016. 07. 01. péntek 15:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotp bankmakroadatokmagyar gazdaságmnbinflációgdp

Fontos adatok érkeznek a hét folyamán, amelyek sokat segítenek majd abban, hogy pontosabb képünk legyen a második negyedéves GDP alakulásáról. Az első negyedévben az építőipar mellett főként az ipar meglepően visszafogott teljesítménye volt okolható a mindössze 0,9%-os éves dinamikáért. Áprilisban aztán az ipari termelés havi bázison 5,4%-kal pattant vissza, ha májusban további emelkedést látunk, akkor a második negyedévben az ipar növekedési hozzájárulása a GDP-hez ismét robosztus lehet. Pénteken a májusi külkereskedelmi mérleg előzetes értékét is megtudhatjuk, ebből következtethetünk az ipari export alakulására.

 

A kiskereskedelmi forgalomban szintén megugrást hozott április, itt az a fő kérdés, hogy ez mennyiben volt az idén márciusra eső húsvét következménye (azaz hogy áprilisban több munkanap volt, mint egy évvel korábban), és mennyiben egy a nagyon erős lakossági fogyasztás-bővüléssel konzisztens gyorsuló trend része. Az infláció tekintetében (főként a külső hatások miatt) ugyanakkor továbbra sem számíthatunk nagy ugrásra: előrejelzésünk szerint 0,1% volt az éves fogyasztói árindex, míg a Bloomberg felmérés mediánja -0,1%-ot mutat.

 

A KSH július 5-én, kedden teszi közzé a költségvetés első negyedéves adatait. Az elmúlt három évben a gazdaság javuló ciklikus pozíciója és a gazdaság fehéredése (pl. online pénztárgépek) miatt rendkívül kedvezőek voltak a költségvetés bevételi folyamatai, a költségvetési deficit a kormányzati célokat és a saját optimista előrejelzésünket is folyamatosan alulmúlta. A deficit beavatkozás nélkül legkésőbb jövőre nullára csökkent volna. A kedvező folyamatokat látva a kormány adócsökkentésekről (sertés, baromfi ÁFA, bankadó) és kiadásnövelésről (CSOK, közútfejlesztés) döntött, így elkezdte felhasználni a deficitcsökkenési potenciált, sőt jövőre 2,4%-os hiányt tervez, ami magasabb, mint az idei 2%-os cél.  A bevételi folyamatokra és a gazdaság lassulására tekintve látunk mozgásteret a költségvetési lazításra, ezt erősíthetik meg a keddi adatok, és arra is iránymutatást adhatnak, hogy 2018-ra is marad-e még mozgástér a költségvetésben.

 

A Moody’s pénteken dönt Magyarország hitelminősítésének felülvizsgálatáról, a Fitch májusi lépése után egy másik hitelminősítésnél is a befektetésre ajánlott kategóriába kerülhetünk. A gazdaság stabil finanszírozási pozíciója, a külső adósság drasztikus csökkenése és az államadósság szerkezetének átalakulása (alacsonyabb devizaarány és alacsonyabb külföldi arány) alátámasztaná a pozitív döntést. A második befektetésre ajánlott minősítés a legkonzervatívabb befektetők előtt is megnyithatja a lehetőséget, hogy vásároljanak a magyar kötvényekből, ami a forint árfolyamára is kedvezően hatna. Ha túlságosan erősödne a forint, akkor világképünk szerint beavatkozna az MNB, elsősorban nem-konvencionális intézkedésekkel (pl. 3 hónapos betét meghosszabbítása 6 hónapra).
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS