SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Megjelentek annak a jelei, hogy a bérdinamika egyre inkább - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Megjelentek annak a jelei, hogy a bérdinamika egyre inkább gyorsul
Jövő héten jelennek meg az áprilisra vonatkozó bér- kereseti adatok. Ezt a számot az elmúlt néhány évben kevésbé figyelték az elemzők, mivel nem nagyon volt infláció, nem volt érdekes a bérdinamika alakulása. Mivel nő a fogyasztás, előbb vagy utóbb viszont lesz inflációs hatás.
Megjelent: 2016. 07. 15. péntek 11:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotp bankbérdinamikamunkaerőinflációfogyasztáskereslet

2016. január–áprilisban a bruttó átlagkeresetek 6,1%-kal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 5,7%-os emelése, a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítő pótlék is hatással volt. A nettó keresetek emelkedése – a személyi jövedelemadó mértékének 1 százalékpontos csökkenése következtében – a bruttó bér átlagát meghaladó mértékű, 7,8% volt.

 

2016. március–májusban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 314 ezer fő volt, 149 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 66,0%-ra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója javult nagyobb mértékben.

 

A fogyasztói árak átlagosan 0,2%-kal mérséklődtek június során. Az élelmiszerekért 0,4%-kal kevesebbet kellett fizetni, ezen belül a sertéshús ára 17,2, a sajté 8,1, a tejé 6,5%-kal csökkent, a cukoré 24,1, az étolajé 7,1, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 5,0%-kal nőtt. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 1,9, a szolgáltatások 1,6, a tartós fogyasztási cikkek 0,7, a ruházkodási cikkek 0,5%-kal drágultak. Az egyéb cikkekért (gyógyszerek, járműüzemanyagok, illetve lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek) 3,9, ezen belül a járműüzemanyagokért 10,4%-kal kevesebbet kellett fizetni. A háztartási energia ára 0,1%-kal csökkent.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS