SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Uniós források nélkül még a fű sem nő Magyarországon - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Uniós források nélkül még a fű sem nő Magyarországon?
Csúnya adatot kaptunk a KSH-tól. 2016 II. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 20%-kal elmaradt az előző év azonos időszakitól. A KSH az Uniót teszi felelőssé: ha nem adnak annyi beruházási forrást, mint 2015-ben, akkor nincs beruházás növekedés az országban.
Megjelent: 2016. 08. 31. szerda 13:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
euforrásberuházásberuházási rátaoktatásegészségügystadionépítőipar

2016-ban az eddiginél jóval kevesebb Európai Uniós forrás érkezett Magyarországra. Emiatt az idei évben a beruházások nagyon visszaestek. A beruházási ráta mutatja meg, hogy mekkora egy időszakban a fejlesztési célokra fordított összeg és ennek mennyisége hogyan alakul az előző időszakokhoz képest. Az első negyedév kellemetlen, 12,6 százalékos visszaesése után a második negyedév még csúfosabb eredményt hozott, a KSH adataiból az derült ki, hogy a nemzetgazdasági beruházások volumene 20%-kal elmaradt az előző év azonos időszakitól. A legnagyobb visszaesést az építőipar okozta, itt 37 százalékos volt a csökkenés. De még ennél is horrorisztikusabb szektorokat találhatunk, például a humán-egészségügyi és szociális ellátás ágban 50%-kal kevesebb pénz került beruházásra. Az oktatást is érdemes kiemelni, hiszen ebben az ágazatban majdnem 13 százalékkal esett vissza az előző évihez mért volumen. A KSH azt írja, hogy a beruházások volumene leginkább a művészet, szórakoztatás, szabadidő nemzetgazdasági ágban emelkedett, 26 százalékkal, amit – a korábbi negyedévekhez hasonlóan – a sporttal kapcsolatos nagyberuházások okoztak. Szintén a pozitív oldalra kell sorolni, hogy a nemzetgazdasági beruházások több mint harmadát képviselő feldolgozóipar fejlesztései 11%-kal meghaladták az egy évvel korábbit. Ha a teljes grafikonra vetünk egy pillantást, akkor lehangoló a jelenlegi kép, amelyből azt lehet kiolvasni, hogy ha az EU-tól kevés pénz jön az országba, akkor a beruházások elmaradnak, mint megvalósulnak.

Q2-ben 20%-kos az év/év alapon mért csökkenés
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS