SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A továbbra is alacsony infláció a laza monetáris politik - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A továbbra is alacsony infláció a laza monetáris politikának kedvez
Az OTP Bank Elemzési Központ előrejelzése szerint -0,1% volt az augusztusi infláció. Ezek a mutatók nagy valószínűséggel továbbra is alacsony tartományban fognak mozogni, ami teret adhat az MNB még a jelenleginél is lazább monetáris politikájának elkezdéséhez.
Megjelent: 2016. 09. 02. péntek 16:24

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotpmnbinflációkamat

Dunai Gábor, az OTP Elemzési Központjának elemzője szerint az infláció augusztusban is negatív, ezúttal -0,1% lehetett. Az inflációs alapfolyamatokban az elmúlt hónapokban nem igazán volt változás: az iparcikkek importált inflációja továbbra is nagyon alacsony, az energiahordozók és az élelmiszerek oldaláról szinten egyáltalán nem erősödött az inflációs nyomás, és az egyre feszesebb hazai munkaerőpiac hatása is csak mérsékelten jelenik meg a fogyasztói árindexben. Ezen túl az elmúlt hetekben a forint erősödését láthattuk, ami szintén nem segíti a jegybankot az inflációs cél elérésében.

 

Az MNB a szeptember 20-i kamatdöntő üléshez kapcsolódóan első ízben határoz majd meg mennyiségi korlátot a háromhónapos betét értékesítéséhez. A technikai részletek még nem tisztázottak, mindenesetre a fentiek miatt a már az első alkalommal is effektív lehet a korlát, azaz a negyedik negyedévben további likviditást csatornázhat a bankközi vagy a pénzpiacokra, lejjebb szorítva ezzel a rövid kamatlábakat.

 

Mivel az új lakossági hitelek néhány éve már közvetlenül a rövid bankközi kamatlábhoz kötöttek, annak csökkenése néhány hónap alatt megjelenhet a törlesztő részletekben – újabb impulzust adva a lakossági fogyasztásnak, ill. ezen keresztül az éledező inflációnak.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS