SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nagyobb az esélye, hogy novemberben jön a következő felm - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nagyobb az esélye, hogy novemberben jön a következő felminősítés, nem ma
Nem valószínű, hogy a besorolást a mai napon változtatni fogja az S&P, a pozitív szcenárió az, hogy a magyar adósságbesorolás kilátását javíthatja - mondta Szűcs Zoltán az Aegon Befektetési Alapkezelő Zrt. kötvény portfólió menedzsere.
Megjelent: 2016. 09. 16. péntek 13:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
szűcs zoltánaegonhitelminősítésbóvlifelminősítéss&pmoody's

Magyarország adósság besorolása a három nagy hitelminősítő közül jelenleg egyedül a Fitch Ratingsnél szerepel a befektetésre ajánlott kategóriában, náluk is csak május óta. Az év hátralévő részében a maradék két nagy hitelminősítő is felül fogja vizsgálni Magyarország adósságbesorolását.

 

Az S&P a mai napon nyilatkozik, hogy hogyan látja a magyar sérülékenységi folyamatokat. A márciusi felülvizsgálatában kiemelte, hogy a bankszektorral kapcsolatban komoly kockzatokat lát továbbra is, viszont a kormány 2016-ban csökkentette, 2017-ben pedig várhatóan tovább fogja csökkenteni a bankadót, amely továbbjavíthatja a bankrendszer profitabilitását. Szűcs Zoltán véleménye szerint, ezzel együtt nem valószínű, hogy a besorolást a mai napon változtatni fogja az S&P, a pozitív szcenárió az, hogy a magyar adósságbesorolás kilátását javíthatja.

 

A felminősítésnek nagyobb valszínűsége van a Moody's novemberi felülvizsgálata kapcsán. A magyar külső sérülékenységi folyamatok is javultak az elmúlt időszakban: a nettó és a bruttó külső adósságunk rohamos tempóban épült le, az államadósság stabil ütemben csökkent, és egy szigorú fiskális politikát követünk, értékelte az ország sérülékenységi folyamatai Szűcs Zoltán. A magyar államadósságon belül a deviza adósság állomány szintén csökkent, emelte ki Szűcs, aminek következtében tovább javulhat az ország adósságának megítélése.

 

Önmagában nagyobb esélye van, hogy befektetésre ajánlott kategória leszünk november elején. Abban az esetben, ha két hitelminősítőél is a befektetésre ajánlott kategóriába kerünénk, a legnagyobb pozitív reakció a magyar devizás magyar állampapírok piacán történne meg, hiszen akkor a magyar adósságpapírok olyan globális kötvény indexekbe kerülhetnének be, amelyet nagy vagyont kezelő passzív befektetők követnek, ez pedig kikényszerített vásárlást indíthat el a devizás magyar állampapírok piacán. Szintén pozití, de kisebb mértékű reakciót válthat ki a hazai devizás magyar állampapírok piacán, illetve kisebb erősítő faktor lehet ez a forintnak a piacán is.

Magyarország nettó és bruttó külső adóssága csökkent az elmúlt években

Államháztartási hiány az elmúlt években rendre megfelelt az elvárásoknak
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS