SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jó hír az S&P felminősítése, de ellentmond fél évvel - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jó hír az S&P felminősítése, de ellentmond fél évvel ezelőtti önmagának
Most már a három nagy közül kettőnél befektetésre ajánlott kategóriába került a szuverén magyar államadósság. A cég döntése meglepetés volt, "a piacnak leesett az álla" - mondja Rácz Gergő, a Magyar Idők munkatársa, mivel pár hónapja még másképp láttak szinte mindent az S&P-nél.
Megjelent: 2016. 09. 19. hétfő 16:45

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
rácz gergőmagyar időkhitelminősítőfelminősítésbóvlis&pállamadósságdöntés

Nem kisebb meglepetés történt, hanem egy gigászi - mondja Rácz Gergő reflektálva arra, hogy meglepetésként érte az elemzőket és a gazdasági szakembereket az S&P pénteki döntése, mely szerint befektetésre ajánlja Magyarországot pár évnyi "bóvli" állapotban tartás után. Az újságírónak nyilatkozó elemző azt mondta, hogy "a piacnak leesett az álla".

 

Érdemes megnézni ismételten a Commerzbank elemzését, ha az okokat keressük. Rácz szerint sok mindent írnak benne, de egy apró mondat van benne, ami fontos: "Nem tudjuk". A Magyar idők zsurnalisztája azt mondja, hogy nem tudni, hogy miért döntöttek így, de az a lényeg, ami fontos és ami miatt örülni kell ennek az egésznek, hogy túl vagyunk rajta. Túl vagyunk ezen az egész "bóvli" mizérián, ami évek óta indokolatlanul terheli a magyar gazdaságot.

 

Rácz Gergő szerint minden olyan gazdasági érv, amit most pl. a legutóbbi indoklásában felvetett az Standard n' Poors, ezek az elmúlt 3-4 évben nagyjából ugyanúgy megvoltak. Mégis, ha csak megnézzük a márciusi indoklást, és megnézzük a mostani indoklást, eléggé nagy az eltérés. Az egyik lehordja a magyar gazdaságot nagyjából a sárga földig, ökörségnek minősíthető érveket is tartalmaz. A mostani pedig hát "egy dicshimnusz, egy szerelmi vallomás", ha úgy tetszik - fejti ki az újságíró.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS