SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ismét gyorsult a magyar GDP növekedése az idei második n - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ismét gyorsult a magyar GDP növekedése az idei második negyedévben
A régiós átlagnál ugyan alacsonyabb növekedést produkált a magyar gazdaság, ám jövőre a beruházások érdemi bővülését várják a Takarékbank elemzői. 2017-ben akár 3,3 százalékkal emelkedhet a hazai gazdaság teljesítménye, mondta el Suppan Gergely, a Takarékbank senior elemzője.
Megjelent: 2016. 09. 27. kedd 16:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Suppan Gergelytakarékbankmagyar gdpgdp növekedésmagyar gazdaságrégiós gazdaság

Ismét gyorsult a magyar GDP növekedése az idei második negyedévben, így 2016 egészében 2,2, 2017-ben pedig 3,3 százalékkal emelkedhet a gazdaság teljesítménye - prognosztizálják a Takarékbank elemzői. Elsősorban a fogyasztás bővülése jelenti a főbb húzóerőt, illetve az export bővülése javít a külkereskedelmi egyenlegen, ami szintén jelentősen hozzájárul a növekedéshez.


A beruházások visszaesése viszont jelentősen visszahúzza a növekedést. A beruházások az év elsőfelében közel 20 százalékkal csökkentek. Ez annak a hatása, hogy elfogytak az EU pénzek, amelyek az előző ciklusból származtak, de a beruházások visszaesése csak átmeneti lesz, véli Suppan Gergely, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. senior elemzője. Jövőre akár két számjegyű növekedést is elképzelhetőnek tartanak a Takarékbank elemzői, amit arra alapoznak, hogy visszajönnek az EU pénzek, a lakás és iroda építesek érdemi bővülését is várják, számottevő állami beruházásokkal is számolnak, illetve a nagy autóipari konszernek is terveznek további magyarországi beruházásokat.


Idén alacsonyabb növekedést produkál Magyarország, mint a régiós átlag, ugyanakkor itt is optimistán tekintenek a jövőbe Takarékbank elemzői, jövőre és az azt követő évre tovább gyorsuló növekedést várnak, amivel elérhetővé válik, hogy a régióban is elérjük az átlagnövekedést.

A magyar GDP növekedés gyorsulásának fő húzóereje a fogyasztás bővülése és az export
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS