SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A jövő heti makroadatok sokat elmondhatnak hazánk helyzet - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A jövő heti makroadatok sokat elmondhatnak hazánk helyzetéről
A jövő héten fontos makroadatok látnak napvilágot hazánkról, amik azért fontosak, mert most két hónap is tudunk ebből a félévből, amiből már viszonylag messzemenő következtetéseket tudunk levonni hazánk gazdaságát illetően. - mondta el Dunai Gábor, az OTP Bank elemzője.
Megjelent: 2016. 09. 30. péntek 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Dunai Gáborotp bankmakroadatokmagyar gazdaság

Fontos információk érkeznek a gazdaság harmadik negyedéves teljesítményével kapcsolatban. Az augusztusi ipari termelés, kiskereskedelmi forgalom és külkereskedelmi mérleg mellett a feldolgozóipar beszerzési menedzser indexe már szeptemberre, azaz a negyedév utolsó hónapjára vonatkozóan is információt kínál majd. Mindezek alapján pontosabb képünk lesz a Q3-as konjunktúra-folyamatokról.

Miután júliusban, főként naptárhatásnak köszönhetően, meglepően gyengén alakult az ipari termelés, és mintha a trend is lefelé fordulni látszott volna, fontos lesz, hogy augusztusban merre mozdult a szektor. A feldolgozott termékek termelése júniusban és júniusban is mérséklődött kissé a megelőző hónaphoz képest, ugyanakkor a közúti járművek gyártása az október-március között látott visszaesést követően emelkedő pályán halad (az export-import viszonylatában is hasonló mintát láthatunk). Ugyanakkor nem festenek biztató képet az export-értékesítések, amelyek volumene december óta szinte folyamatosan csökken, miközben a belföldi értékesítések is inkább szűkülnek. A rendelésállományok tekintetében a külföldről érkező rendelések összege visszaesett kissé az utóbbi hónapokban, míg a hazai állomány is inkább csak stagnál. Az augusztusi adatok alapján körvonalazódni fog, hogy a harmadik negyedévben megfordulnak-e a kedvezőtlen folyamatok, véleményünk szerint erre előbb-utóbb sor kerül.

A kiskereskedelmi forgalomban is láthattunk némi megtorpanást a volumen bővülésében júliusban (sőt, a forgalom minden főbb árucsoportban visszaesett), ugyanakkor ez minden bizonnyal csak átmeneti volt: a háztartások jövedelmi helyzete töretlenül javul, a hitelfelvétel élénkül, a fogyasztási kiadások közel 5%-kal nőttek az első félévben (év/év). Így miután az üzemanyag nélküli kiskereskedelem júniusban elérte 2006-os, történelmi csúcspontját, az idei év hátralévő részében várhatóan tovább emelkedik majd. Összességében arra számítunk, hogy a beérkező adatok biztatóak lesznek.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS