SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Szokatlan szabályozás az üzemanyagok jövedéki adójába - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Szokatlan szabályozás az üzemanyagok jövedéki adójában
Magyarországon szeptember 1-től szokatlan módszerrel, a kőolaj világpiaci árához kötik az üzemanyag jövedéki adóját. A szabályozás alapvető célja a költségvetési tervezhetőség volt, mondta el Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.
Megjelent: 2016. 10. 19. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
grád ottómagyar ásványolaj szövetségolajbenzinkőolajjövedéki adóáfa

Szeptember 1-től megváltozott a motorhajtóanyagok, üzemanyagok jövedéki adó mértékének a meghatározási módja. Sávos jövedéki adó mérték meghatározás lépett életbe, ami azt jelenti, hogy ha Brennt típusú kőolaj világpiaci jegyzési értéke a negyedév során az átlag értéke 50 dollár fölé kerül, akkor marad változatlanul, míg 50 dollár alatti értéknél növekszik a jövedéki adó mértéke. Benzin esetén 5 forinttal, gázolaj esetén 10 forinttal (nettó).

Ez a szabályozási módszer atipikusnak mondható, bár Európában nem teljesen egyedi ez a megoldás. Ha nem is, a magyar szabályozásnak megfelelően, a kőolaj világpiaci árához képest, hanem az üzemanyagok európai jegyzésértékéhez kapcsoltan változik jövedéki adó mértéke.

A szabályozás célja, hogy a központi költségvetés bevételi olalán tervezett számok érvényesülhessenek, hiszen az üzemnyagforgalmazás nem csak a jövedéki adó, hanem az általános forgalmi adó bevétel is igen jelentős. Alacsoy kőolaj világpiaci ár mellett az állami bevételek is csökkennek.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS