SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A GINOP lesz 2020-ig a 25 milliárd eurós EU-forrás motorj - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A GINOP lesz 2020-ig a 25 milliárd eurós EU-forrás motorja
Az aktuális uniós pályázati ciklust már sokkal fókuszáltabban képzeli el az NGM, hiszen most stratégiai cél, hogy a támogatások 60%-a gazdaságfejlesztésre forduljon. Az új ciklusban már 10% a visszatérítendő források aránya, és arra kell készülni, hogy 2020 után ez még több lesz!
Megjelent: 2016. 10. 26. szerda 11:50

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
hornung ágnesngmuniós forráspályázatgazdaságfejlesztésginoptámogatás

A 2014-2020 közötti ciklusban finomhangolni kívánja a kormány az uniós források lehívásának módszerét, gyakorlatát. Erről Hornung Ágnes, Pénzügyekért felelős államtitkár beszélt az Erste Bank treasury ügyfeleinek tartott előadásában. Az előző ciklusban inkább infrastrukturális fejlesztések voltak a túlsúlyban, a most aktívvá vált időszakban viszont a gazdaságfejlesztés lesz a központi elem. Szintén fontos változás, hogy míg az 2007-2013 időszakban vissza nem térítendő támogatásokat folyósított az Európai Unió, az aktuális szabályzásban már az szerepel, hogy

az összes támogatás 10%-a visszatérítendő.

Ez egy össz-európai trend, egyben felkészülés a 2020 utáni időszakra is, amikor vélhetően kevesebb központi forrás kerül majd elosztásra a tagállamok között. Az NFÜ-ben centralizált intézményrendszer hatáskörei és a programtervezés, irányítás átkerültek a szaktárcákhoz, a túlzott adminisztratív terhek helyett most egyszerűbb, gyorsított eljárást tesznek lehetővé.2014-ben és 2015-ben évi 6 milliárd euró EU-s támogatás kifizetése történt meg a 2007-2013 közötti operatív programokból (ennek teljes keretösszege 25 milliárd euró volt). Bár ennek fontos szerepe volt ezekben az években a gazdasági növekedésben, mégis maga a forráslehívás "far-nehéz" lett, hiszen ez a jelentős összeg csak a ciklus végén került lehívásra.

Ezen a kormány "orr-nehéz" stratégiával szeretne változtatni,

vagyis a 2014-2020 időszakban az uniós operatív programok végrehajtását már 2015 második felében elkezdték, amellyel az előző programidőszak forrásainak kiesését kompenzálhatja a kormány. Az a cél, hogy 2016 végéig kb. 6,5 milliárd eurónyi EU fejlesztési forrástámogatás kerüljön kifizetésre, és 2017 közepéig az összes felhívás meg legyen hirdetve, valamit, hogy 2019-ig az összes támogatás kifizetésre kerüljön.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS